Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemi yeniden başlıyor

Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin Cuma günü yeniden başlayacağı açıklandı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemi yeniden başlıyor
03 Ara 2019 11:36:21

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin Cuma günü yeniden başlayacağını açıkladı.

Heyetin yaptığı olağan toplantının ardından yayınlanan bildiride, Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin Filistin halkının işgale karşı mücadele sürecinde yeni bir aşama olduğu belirtildi.

İşgal altındaki Filistin topraklarının dört bir yanında şehit düşenleri saygıyla anan Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, yaralılara acil şifalar ve işgal rejimi hapishanelerinde tutsak olan esirlere özgürlük diledi.

Heyet, Filistinlilerden önümüzdeki Cuma günü "Yürüyüş devam ediyor" sloganıyla düzenlenecek eylemlere katılmalarını ve basın-yayın organlarından da eylemleri takip etmelerini istedi.

Gazze halkı 30 Mart 2018'den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü şiarıyla Gazze Şeridi sınırında eylemlerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde eylem yaparken, İsrail askerleri sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız Filistinlilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz