• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Camideki biber gazlı müdahaleyi eleştiren Suriyeli mülteci sınır dışı edilmek isteniyor!

Camideki biber gazlı müdahaleyi eleştiren Suriyeli mülteci sınır dışı edilmek isteniyor!

Suriyeli Münip Ali, 3 mayıs günü Gaziantep’te cami içinde yapılan gazlı polis müdahalesi videosuna Twitter’da tepki gösterdi. İhbar üzerine önce gözaltına alındı. Ardından önce İzmir ardından Erzurum ‘da Geri Gönderme Merkezi’ne gönderildi.

Camideki biber gazlı müdahaleyi eleştiren Suriyeli mülteci sınır dışı edilmek isteniyor!
09 Mayıs 2021 00:03:33

Suriyeli mülteci Munip Ali, 3 Mayıs’ta Gaziantep’te Furkan gönüllülerine yönelik yapılan şiddeti Twitter’da eleştiren twitler attı ve hakkında soruşturma açıldı. İfadesi alınan Ali,  “Halkı kin ve nefrete sevk etmekle” suçlandı ve hakkında sınır dışı edilme kararı verildi. Kararın ardından da İzmir Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’ne yollandı.  

Ancak dün ani bir kararla Munip Ali, Erzurum Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. Sınır dışı edilme kararına itiraz ettiklerini belirten avukat Meral Kaban ise müvekkilinin ailesinden ve avukatından uzak bir yere götürülmesiyle daha da mağdur edildiğini söylüyor. 

Yaşanan süreci anlatan avukat Kaban, “Müvekkilim Munip Ali 3 Mayıs’ta attığı bir tweette Antep’te camide yaşanan olaylara ilişkin bir tepki göstermiştir. Bu tweeti atma nedeni ise insanların ibadet ettiği bir yerde bu olayın meydana gelmesinin yanlış olduğunu söylemesiydi. Müvekkilim paylaşım sonrası gözaltına alındı. İfadesi görevliler tarafından alındıktan sonra kolluk nezaretinde hastane ve diğer işlemleri yapıldı. Ardından İzmir Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’ne gönderildi. 4 Mayıs’ta bu işlemler gerçekleşti. Bugün müvekkilim ile yaptığım görüşmede Erzurum’daki Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildiğini öğrendim.  Gerekçesini dahi öğrenmeden, kendisine ‘hazırlan’ denildi ve apar topar nereye gittiğini bilmeden bir yolculuğa çıkarıldı. Bugün kaldığı yerin Erzurum olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Müvekkilim çok yakın tarihte Geri Gönderme Merkezi’ne götürülmüş. Sokağa çıkma döneminde bu olay yaşandığı için ailesi henüz kendisine kıyafet ve maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için para dahi göndermemiştir. Şu an Erzurum’da. Müvekkilimin en kısa sürede serbest kalması ve hakkındaki sınırdışı kararının iptal edilmesi gerekir. Çünkü bu paylaşımlar suç kapsamında olmayan paylaşımlardır. Suç işleme kastı da bulunmamaktır. Bu zaten ifade özgürlüğü kapsamındadır” diye anlatıyor. 



0 Yorum

Yorum Yaz