Almanya'da camiye çirkin saldırı

Avrupa'da Müslümanlara ve camilere yönelik İslamofobik saldırılar sürüyor. Son olarak Almanya'nın Duisburg kentinde bir camiye, domuz fotoğraflı hakaret içeren bir mektup gönderildi.

Almanya'da camiye çirkin saldırı
23 Ara 2019 16:17:57

Almanya'da İslamofobik saldırıların artması ve neredeyse her gün böyle bir saldırı gerçekleşmesi ülkede yaşayan Müslümanları tedirgin ediyor.

Almanya'nın Duisburg kentinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Camiye domuz fotoğraflı mektup gönderildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Muradiye Camisi’ne mektupta, İslam dininin yanı sıra Türk ve Araplara yönelik ağır hakaretler içeren ifadeler yer aldı.

Bilgisayarla yazılan mektubun altına ise Prinz Eugen Gruppe (PEG) ismi yazıldığı görüldü.

Münih’ten posta yoluyla gönderildiği belirlenen mektupta "Siz camilerinizi güzelce inşa etmeye devam edin, bu şekilde domuzlarımız için yeterli yerlerimiz olacak. Sizler; Türk ve Arap adi yığınlar, sizler Avrupanın çöpüsünüz” gibi çirkin ifadeler kullanılıyor. Gönderici ismi ve adresinin sahte olduğu tahmin edilirken posta kutusundan cami derneği yöneticilerince alınan mektup, polise teslim edildi.

PRINZ EUGEN KİMDİR

Prinz Eugen Avusturya İmparatorluğunda, Osmanlılara karşı yürütülen Kutsal Ittifak Savaşları ya da Büyük Türk Savaşları olarak adlandırılan savaşta ittifak ordularının komutanıdır. Viyana heizimetinden sonra 1683-1699 yılları arasında Türklere karşı verilen ve sonrasında Balkanların ele geçiridiği savaşlardır.

Batı tarihinde önemli bir isim olan Prinz Eugen, 2. Dünya savasında Alman savaş gemilerine de isim olarak seçilmiştir.


Kaynak: Milli Gazete



0 Yorum

Yorum Yaz