Canikli: Giresun'daki afetin yapılaşmayla alakası yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli, Giresun'da 7 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi için, "Yaşadığımız bu afetin yapılaşmayla alakası yok. Toprağın doymasıyla alakalı" dedi. Canikli'nin aksine dünAK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise özeleştiri yaparak, "On yıllar boyunca binalar Karadeniz'de dere yataklarına yapıldı" demişti.

Canikli: Giresun'daki afetin yapılaşmayla alakası yok
24 Ağu 2020 14:36:39

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun'da meydana gelen sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir televizyon kanalına konuşan Canikli, felaket için "Bugüne kadar böyle büyük bir afet görülmemiş, tarihin en büyük afeti. Yıkıcılığı bu kadar yüksek afet hiç olmadı" derken nedenini ise 'toprağın suya doymuş olmasına' bağladı.

Canikli, "Buranın özelliği sürekli yağmur alan bir bölge. Yağmurla toprak suya doyuyor, toprak kayganlaşıyor. Yağmur yağdığı zaman toprak su gibi akıyor, önüne ne katarsa götürüyor. İnsanlar konut ihtiyacını yapılaşma olmaması gereken dere yataklarına yapmak suretiyle gidermeye çalışmışlar. Bu tercihi vatandaş yapıyor. Ama vatandaşa konutu yapacağı arazi önerilemiyor. Bu sefer vatandaş sınırları zorluyor. Dere yataklarına, zemini sağlam olmayan yerlere doğru bunu genişletmek zorunda kalıyor. Bu sıkıntı bütün Karadeniz’de var. Ama tekrar söylüyorum. Yaşadığımız bu afetin yapılaşmayla alakası yok. Buranın coğrafi yapısından kaynaklanan bir hadise" diye konuştu.

ÖZHASEKİ: YILLARDIR YAPILMAMASI GEREKEN YERLERE BİNA YAPILIYOR

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve bir dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Özhaseki dün Kayseri'de Giresun'daki sel felaketiyle ilgili yaptığı açıklamada, ‘Derelerin içerisine bina yapılmaması gereken yerlere on yıllardır yapılan binalar var. İşte onları siz göz ardı ederseniz yarın bir gün de ağlamakla karşı karşıya gelirsiniz’ diyerek özeleştiride bulunmuştu.




0 Yorum

Yorum Yaz