Casus Hamam Böceklerine Dikkat (Video Haber)

Rusya’daki Immanuel Kant Baltık Federal Üniversitesi’nden bilim insanları ve mühendisler, gerçek hamam böceklerinden ilham alarak, casus bir robot hamam böceği geliştirdiler.

Casus Hamam Böceklerine Dikkat (Video Haber)
26 Eyl 2015 16:37:09

Gerçek bir hamam böceğinin boyutuna ve benzer davranış şekillerine sahip robotun yedi ayda geliştirildiği belirtildi. Böceğin baş tasarımcısı Aleksey Belousov, geliştirdikleri robotun verilen görevleri vaktinde ve doğru şekilde yerine getirebildiğini belirtti. Robota model olaraksa Blaberus Giganteus isimli Güney Amerikalı bir hamam böceği türünün alındığı kaydedildi.

video embed yapın: https://youtu.be/izNJM3T2A7k

Uzunluğu 10 cm olan robot saniyede 30 santim yol kat edebildiği belirtiliyor. Cep telefonlarına kurulabilecek standart bir uygulama ile kontrol edilebilen robot ayrıca, hassas sensör, engelleri tespit edebilmek için sistem kontak ve kontak dışı sensörlerine sahip. 10 gram ağırlık taşıyabilen robot hamamböceğinde ayrıca minyatür bir kamera bulunuyor.

Henüz sonlandırılmayan projenin aralık ayında tamamlanması amaçlanıyor. Bu süreçte ivme ölçere, jiroskopa ve manyetikölçere sahip olan robota bir navigasyon sistemi eklenmesi planlanıyor. Öte yandan robotun halihazırda 20 dakika olan pil ömrünün uzatılması ve daha iyi kamufle sağlayacak bir renge kavuşturulması da isteniyor.

Etiketler:   CASUS


0 Yorum

Yorum Yaz