Çavuşoğlu: İtalya'da helikopterin düştüğü bölge tespit edildi

"Helikopterdeki kişiler hakkında henüz bilgi edinemedik"

Çavuşoğlu: İtalya'da helikopterin düştüğü bölge tespit edildi
11 Haz 2022 14:18:45

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya’da içinde Eczacıbaşı çalışanlarının da bulunduğu kayıp helikoptere ilişkin açıklamasında “Helikopterin düştüğü bölge bulunmuş" dedi. Çavuşoğlu, henüz helikopterdeki kişilerle ilgili bilgi edinemediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Prag'da 4. Asya-Avrupa Siyasi Forumu ve Türk Kültür ve Gastronomi Festivali’ne katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada Eczacıbaşı çalışanlarının bulunduğu helikopterle ilgili de açıklamalarda bulunarak "Helikopterin düştüğü bölge bulunmuş ama helikopterdeki kişiler hakkında henüz bilgi edinemedik" dedi.

"Helikopterin düştüğü bölge Cusna Dağı"

Arama çalışmalarına katılan Ulusal Alp ve Speleolojik Kurtarma Kolordusu yaptığı açıklamada helikopterin Cusna Dağı’nda olduğunu duyurdu.

İtalya’da 9 Haziran'da Toskana bölgesine bağlı Lucca kentindeki Capannori Tassignano Havaalanı'ndan kalkan ve içinde 4'ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopter Modena civarında radardan kaybolmuştu. Helikopterde 4 çalışanının olduğunu açıklayan Eczacıbaşı Holding'den yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve üst düzey yöneticilerden Ömer Gücük'ün bölgeye gittiği belirtilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz