CHP'den bireysel silahlanmaya araştırma istemi

CHP, ruhsatlı ve ruhsatsız bireysel silahlanmanın yaratacağı toplumsal tehlikelerin belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP'den bireysel silahlanmaya araştırma istemi
13 Eki 2016 17:23:58

CHP, ruhsatlı ve ruhsatsız bireysel silahlanmanın yaratacağı toplumsal tehlikelerin belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, AK Parti iktidarında, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sorunların başında güvenliğin geldiği belirtildi.

Halk olarak hem iç hem de dış tehditlerin arttığı bir dönemden geçildiği ifade edilen gerekçede, "Bugünlere gelinmesindeki temel neden AKP’nin hem içte hem de dışta bazen 'devlet görevlisi' bazen 'komşu ülkedeki muhalif gruplara' emanet ettiği, verdiği silahlardan kaynaklanmaktadır." iddiasında bulunuldu.

Gerekçede, hem bireysel hem de toplumsal güvenliği yok edecek bir öneri olan bireysel silahlanmanın, içinde bulunulan şartlarda Türkiye’nin kaosa sürüklenmesinden başka sonuç yaratmayacağı belirtildi. Devlet eliyle bireysel silahlanmanın artırılmasının, barışçıl bir toplumun inşasına değil şiddet kültürünün tırmanmasına yol açacağı kaydedilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde bireysel silah sayısının 20 milyon olduğu tahmin edilmektedir. Bu silahların sadece 4 milyonu kayıtlı, bir başka değişle yüzde 80’i kayıt dışıdır. Milletin meşru müdafaa hakkını savunması için ruhsatlı silah verilmesinin kolaylaştırılması sonucunda herkesin elinde silah olması, vatandaşın bedensel bütünlüğü ile yaşam haklarına zarar gelmeyeceğinin garantisi anlamına gelmemektedir. Halkın silah bulundurma ve taşıma ruhsatı alması kolaylaştırılırsa herkesin cebinde bir silah olacaktır. Güvenlik elemanları dışında hiçbir birey silah taşımamalı ve bulundurmamalıdır. Silah ruhsatlandırmasında, ruhsatı almak isteyen kişinin muayenesi ve silah edinme kararı tek hekim sorumluluğuna bırakılmamalıdır. Ülkemizde ruhsatlı ve ruhsatsız bireysel silahlanmanın yaratacağı toplumsal tehlikelerin araştırılması ve alınacak tedbirlerin Meclisimizce tespiti amacıyla bir Meclis araştırması açılması yerinde olacaktır."

İlgili Haber;

Alparslan Kuytul Hocaefendi'den Silahlanma Çağrısı Yapanlar İkaz

http://www.furkanhaber.net/alparslan-kuytul-hocaefendiden-silahlanma-cagrisi-yapanlar-ikaz/8337/

Etiketler:   ruhsat silah


0 Yorum

Yorum Yaz