CHP'li Özel'den erken seçim çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidara erken seçim çağrısı yaptı "Hodri meydan" dedi.

CHP'li Özel'den erken seçim çağrısı
28 Mar 2021 17:50:23

Ankara’da erken seçim tartışmaları giderek artıyor. Cumhur İttifakı ortakları AKP ile MHP seçim konusunda 2023 yılını işaret ederken, muhalefet erken seçim için bastırıyor. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidara erken seçim çağrısı yaptı "Hodri meydan; millet kararını versin, yeni parlamento yapsın yeni anayasayı” dedi. 

Özel, Halk TV'de katıldığı programın videosunu Twitter hesabından paylaştı. 

Özel'in paylaştığı videoda şu ifadeler yer aldı: 

"O Mahir Ünal'a söyleyelim, '19 yıldır hazırlanıyorduk... ' Hazırsanız, gelin seçime. Hodri meydan, çıkalım kantara, millet kararını versin. Ondan sonra da anayasa değişikliği diyorlar ya, siz 'tek adam' rejiminden taviz vermiyorsunuz, biz de demokratik parlamenter sistem diyoruz. Çıkalım kantara, mayısta, eylülde, ne zaman diyorsanız, sayın iki genel başkanın dediği gibi ekimde yapsınlar erken seçimi, yeni parlamentoda kim çoğunluktaysa onun önereceği, çünkü öneremiyorsunuz, yani bizim anayasamıza göre şöyle bir referandum yok, demokratik parlamenter sistemini bir grup kaleme alsın, başkanlık sisteminin içinde olduğu diğer bir anayasayı diğer grup, halka soralım A mı B mi... Böyle bir referandum yok bizim anayasamıza göre. Belli sayıyı tutturan 200'ün üzerindeki milletvekili anayasa değişikliğini öneriyor, 'evet' ve 'hayır' diye oylanıyor."

Etiketler:   CHP Erken Seçim


0 Yorum

Yorum Yaz