Çocuklarını donmaktan koruyan göçmen kadın donarak hayatını kaybetti

Afgan mültecilerin Türkiye'ye giriş için kullandıkları Van sınırında bir annenin donarak öldüğü bildirildi. Annenin donmadan önce çocuklarının ellerine kendi çoraplarını geçirdiği öğrenildi.

Çocuklarını donmaktan koruyan göçmen kadın donarak hayatını kaybetti
02 Oca 2022 11:45:42

Edinen bilgilere göre olay Van’ın Özalp ilçesine bağlı Avzek köyünde yaşandı. Afgan uyruklu olduğu belirtilen ve ismi öğrenilemeyen göçmen anne, çocuklarını soğuktan korumak için ayaklarındaki çorapları çıkararak çocukların ellerine geçirdi. Artan tipi ve soğuk havaya daha fazla dayanamayan anne çocuklarını bölgeye yakın olan bir köye yönlendirdi. Çocukları fark eden köylüler göçmen annenin bulunduğu bölgeye giderken annenin cansız bedeniyle karşılaştı. Soğuktan elleri şişen ve tahminen 8 ile 10 yaşında olan çocuklar köylülerin yardımıyla kurtarıldı.

Van’ın İran sınırından Türkiye’ye geçmeye çalışan bir kadın ve iki çocuğu fırtınaya tutundu. Anne, fırtınada hayatını kaybederken, çocuklar yürüyerek Özalp’ın bir köyüne sığındı. Durumdan haberdar edilen köylüler, çocuklarla birlikte annelerinin öldüğü bölgeye gitti. Annenin çekilen görüntülerinde ayaklarında ayakkabı olmadığı ve poşete sarılı olduğu görüldü. Köylülerin anlattıklarına göre, annenin çocukları ölmesin diye çoraplarını çocukların eline geçirdiği belirtildi.

ÇOCUKLARIN EL VE AYAKLARI SOĞUKTAN YANDI

Köylüler, daha sonra cenazenin İran sınırı tarafında olması nedeniyle çocukları İranlı köylülere teslim etti. Kadın ve çocukların Afganistanlı oldukları ortaya çıktı. Yine çocukların el ve ayaklarının tamamen soğuktan yandığı gözlenirken, İran’daki köylere götürülen çocuklara burada yemek ve su verildi. Çocukları evlerinde barındıran yurttaşlar, annenin cenazesini de alarak köye götürdü.



0 Yorum

Yorum Yaz