Çukurova Üniversitesinde Yapılan Hukuksuz Muamelelere Karşı Avukatlardan Açıklama!

PCR testi ve Covid-19 aşı karşıtı öğrencilerin, üniversite senatosunca alınan hukuksuz kararlarla bazı fakültelerde derslere girmelerine izin verilmiyor. Kampüste tuttukları adalet nöbetiyle, engellenen eğitim haklarını geri kazanmak için çabalayan öğrenciler mücadelelerini sürdürürken kendilerine bir destek de avukatlardan geldi!

Çukurova Üniversitesinde Yapılan Hukuksuz Muamelelere Karşı Avukatlardan Açıklama!
14 Eki 2021 21:02:10

Covid-19 aşı ve PCR testi baskısına maruz kalarak derslere alınmayan Adana Çukurova Üniversitesi öğrencileri, engellenen eğitim hakları için kampüste tuttukları 'Adalet nöbeti'ni sürdürüyor. Geçen hafta yaptıkları basın açıklaması ile gündeme gelen öğrencilere bugün (14 Ekim Perşembe) de Adana Barosu Avukatları destek verdi.

Kampüste basın açıklaması gerçekleştiren avukatlar, genelgelerin gerekçe gösterilerek ‘aşı olmadığı, pcr testi yaptırmadığı’ için derslere, hatta üniversiteye alınmayan öğrencilerin olduğu haberleri üzerine üniversite yetkilileriyle görüştüklerini ve anayasa ile koruma altına alınan eğitim hakkının genelgelerle engellenmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Üniversitenin Hukuk Müşavirliği ile görüşme gerçekleştirdiklerini belirten avukat:

"Bu noktada somut bir adım atmak ve yapılan hukuksuzluğa bir an evvel son vermek adına  önümüzdeki hafta içerisinde Hukuk Müşaviri Av. Ulgar Özgür Kökkız’ın eşliğinde rektör ve rektör yardımcıları ile tarafımızca bir görüşme sağlanacaktır" açıklamasında bulundu.

Yanı sıra avukatkardan Yusuf Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz günlerde derslere alınmayarak eğitim hakları kısıtlanan öğrenciler adına suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.



0 Yorum

Yorum Yaz