Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rus ve Ukrayna heyetlerine savaş mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya gelen Rus ve Ukrayna heyetlerine savaşla ilgili mesajlar verdi. 'Dünyadaki herkesin gözü sizin üzerinizde' diyen Erdoğan, 'Bu trajediyi durdurmak tarafların elinde. Bir an önce ateşkesin sağlanması herkesin faydasınadır. Artık görüşmelerden somut sonuçların alınması gereken bir döneme girildiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rus ve Ukrayna heyetlerine savaş mesajı
29 Mar 2022 10:38:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı'daki konutundan çıkarak Rusya - Ukrayna Müzakere Heyetleri Toplantısı için Dolmabahçe'ye geldi. Bütün dikkatlerin üzerine çevrildiği Rus ve Ukrayna heyetlerinin toplantısında konuşan Erdoğan, barışın tesis edilmesi için gereken adımların atılmasının önemine dikkat çekti.

'Savaşın bir an önce sonlandırılması adına tüm gözler sizin üzerinizde' diyen Erdoğan, "Türkiye olarak sorumluluk üstlenmekten kaçınmadık ve kaçınmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus ve Ukrayna heyetlerine hitaben yaptığı konuşmada "Bölgesinde pek çok acıya şahitlik etmiş bir ülke olarak Karadeniz'in kuzeyinde benzer bir tablonun ortaya çıkmaması için çalıştık, çabaladık. Tüm uluslararası platformlarda iki tarafın (Ruysa-Ukrayna) da hakkını, hukukunu, hassasiyetlerini koruyan kollayan gözeten, adilane bir yaklaşım sergiledik. Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir." şeklinde konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz