• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Davutoğlu: Yolsuzluğa karşı iktidara gelenlerin, bugünkü yolsuzluklara sessiz kalması nasıl kabul edilebilir?

Davutoğlu: Yolsuzluğa karşı iktidara gelenlerin, bugünkü yolsuzluklara sessiz kalması nasıl kabul edilebilir?

Bolu'da kurmayları ile bir araya gelen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, bağış iddiaları ile gündeme gelen Kızılay üzerinden hükümeti eleştirerek, “Bu insanların Kızılay'a sessiz kalması nasıl kabul edilebilir?" diye sordu

Davutoğlu: Yolsuzluğa karşı iktidara gelenlerin, bugünkü yolsuzluklara sessiz kalması nasıl kabul edilebilir?
25 Şub 2020 19:08:02

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bolu’da partisinin kurmayları ile bir araya geldi.

Gündeme ilişkin konuların görüşüldüğü toplantıda Davutoğlu, "Erken seçim her an olabilir. Gelecek Partisi de erken seçime hazır olmalıdır" dedi.

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim için dolandırıcı diye bir ifade kullanıldı. Vicdan kalmadığını görüyoruz ama akıl da mı kalmadı? Her gün birkaç arkadaşımızdan baskıya uğradıkları mesajı alıyoruz. Sonunda Konya'da açılış yapıyoruz diye bize konvoy yasağı getirdiler. Hani yasaklara karşıydık. Partimizin kuruluşundan bu yana korku iklimini sonlandırmak için elimizden geleni yaptık. Parti kuruluşumuz devletle başlamadı, insanla başladı.

"Kızılay'a nasıl sessiz kalıyorlar"

Bağış iddiaları ile gündeme gelen Kızılay üzerinden hükümeti eleştiren Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Yolsuzluğa karşı iktidara gelenlerin, bugünkü yolsuzluklar karşısında sessiz kalması nasıl kabul edilebilir. Bu insanların Kızılay konusunda olduğu gibi sessiz kalması nasıl kabul edilebilir. Akraba kayırmacılığının bu kadar yayıldığı bir dönem olmadı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde işini kaybedenler 1 milyon 200 bin. Hani Cumhurbaşkanlığına geçtikten sonra ekonomi uçacaktı.

Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’a da tepki gösteren Davutoğlu, “Ekonomiyi yönetenlerin derdi bir sonraki dönemde kimin Türkiye’yi yöneteceği konusunda PR yapmak. Enflasyon tahmini ve hedefi arasındaki farkı dahi bilmiyorlar” dedi.

Devlette bazı kimselerin beş yerden maaş aldığını öne süren Ahmet Davutoğlu, bu durumu siyasi ve ekonomik yolsuzluk olarak niteleyerek, “Seçilemeyenlere ya da bazılarına konuşmasın diye makam veriliyor” diye konuştu.




0 Yorum

Yorum Yaz