Demirtaş: Asgari ücret isterse 5000 olsun işe yaramayacak

Ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın dünkü piyasaya müdahalesinin ardından 3 milyar doların “boşa gittiğini” belirterek, “Enflasyon olarak geri dönecek bize. Asgari ücret isterse 5000 olsun işe yaramayacak…” dedi.

Demirtaş: Asgari ücret isterse 5000 olsun işe yaramayacak
14 Ara 2021 19:16:07

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) artarda piyasaya müdahaleleri tartışılmaya devam ediyor. Müdahaleler sonrası kısa süreli inişe geçen doların yenden eski yerine çıkması ve hatta geçmesi, “boşa satılan rezervler” tepkisine neden oluyor.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın müdahaleleriyle satılan dövizin boşa gittiğini söyledi. Satılan dövizin enflasyon olarak geri geleceğini savunan Demirtaş, “Dünkü direkt operasyonda TCMB ve Kamudan 2.5-3 Milyar Dolar arası dolar satıldı. Akşam saatlerinde 13.70’lere indirdiler. Bugün tekrar 14.25 üstündeyiz. 3 Milyar Dolar daha boşa gitti. Enflasyon olarak geri dönecek bize. Asgari ücret isterse 5000 olsun işe yaramayacak…” değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, asgari ücretin arttırılmasının enflasyona çare olamayacağını belirterek, “Boş kağıda Fotokopi çekerek yeni paranın yaratılmak zorunda olduğu bir ekonomide, Asgari ücreti isterseniz 100 BİN TL yapın işe yaramaz. Önemli olan Asgari ücretin kendisi değil. O ücretle ne kadar alabildiğinizdir. Asgari ücret ciddi arttırılacak ama işe yaramayacak…” yorumunda bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz