Demirtaş: Herkes emin olsun ki kapanan HDP olmaz

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti kapatma tartışmalarıyla ilgili, “Herkes şundan emin olsun ki kapanan HDP olmaz” dedi.

Demirtaş: Herkes emin olsun ki kapanan HDP olmaz
09 Mar 2021 17:12:59

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘demokrasi ittifakı’ önerisiyle ilgili, “Sürecin giderek bu noktaya evrildiğini düşünüyorum” dedi.

YENİ PARTİ İDDİALARI: ‘GÜNDEMİMDE DEĞİL”

Demirtaş, son dönemde medyada, yeni bir Kürt partisi kurulabileceğine dair iddialarla ilgili, “Parti kurmak usul ve esasları yasalarda belirtilmiştir. İsteyen herkes, bu çerçevede dilekçesini hazırlayıp partisini kurabilir. Biz HDP’liyiz ve HDP’yi büyütmeye gayret ediyoruz. Diğer tartışmalar benim gündemimde değil” diye konuştu.

“SÜREÇ DEMOKRASİ İTTİFAKINA EVRİLİYOR”

Demirtaş, Cumhur İttifakı’nın muhalefeti sık sık HDP’ye yaklaşım üzerinden eleştirmesi ve muhalefetin tavrıyla ilgili konuşurken, “Ortak nokta, demokrasinin ilkeleridir. Buluşma da ancak bu ilkelerde olabilir. Gördüğüm kadarıyla HDP zaten bundan kaçmıyor. Hatta demokrasi ittifakını en çok HDP öneriyor. Tüm partiler ortak ilkeleri belirlerse bunun etrafında birleşebilirler. Sürecin, giderek bu noktaya evrildiğini düşünüyorum” dedi.

“İYİ PARTİLİ BAZI IRKÇI SİYASETÇİLER…”

Demirtaş, HDP ve İYİ Parti arasındaki ilişkinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: “HDP ve İYİ Parti, birbirlerinin görüşlerini ve siyasetini kabul etmek zorunda değildirler. Demokratik teamüller çerçevesinde eleştirel bir diyalog ve ilişki kurulması gerektiğine inanıyorum. Fakat İYİ Partili bazı ırkçı siyasetçilerin faşizan söylemleri, her türlü diyalog ve çözüm zeminini maalesef tahrip ediyor. HDP’ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir, buna güçleri de yetmez. İsim vermeye gerek görmüyorum ama belli birkaç kişinin bana ve partimize karşı kullandıkları dilin Cumhur İttifakı’nın ötekileştirici, zehirli dilinden farkı yok.”

“KAPANAN HDP OLMAZ”

Demirtaş, son olarak HDP’nin kapatılmasına dair tartışmalarla ilgili ise “Son derece yanlış ve faydasız olarak görüyorum” yorumunu yaptı. Demirtaş, “Oy artırmak ya da seçim kazanmak amacıyla bir partinin bir başka partiyi kapattırmaya çalışması acizliktir, utançtır. İsteyen deneyebilir ama herkes şundan emin olsun ki kapanan HDP olmaz. Biz yine de bunun olmasını istemiyoruz. Umarım parti kapatma tartışmaları bir daha gündeme gelmemek kapanır. Çünkü bu tartışmanın kendisi bile toplumsal dokuya büyük bir zarar veriyor” diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz