Denizli'de de orman yangını!

Ülkede 28 Temmuz'da başlayan orman yangınları kontrol altına alınamazken, kayıp büyüyor...

Denizli'de de orman yangını!
02 Ağu 2021 15:53:48

Ülkenin farklı noktalarında 28 Temmuz'dan bu yana süren yangınlar halen kontrol altına alınamadı. Bodrum, Manavgat, Milas ve Marmaris'te devam eden yangınlar yaşam alanlarını yok ederken, şu ana kadar en az 8 kişi hayatını kaybetti. Yangınlar bugün Isparta ve Denizli'ye de sıçradı. Türkiye'nin orman yangınlarını önleme ve yangın söndürme kabiliyetini tüketen AKP iktidarı ise seyirci konumunda...

SEYDİKEMER’DE YANGIN YENİDEN BAŞLADI

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki orman yangını yeniden başladı.

Arifler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün öğleden sonra başlayan ve gece saatlerinde etkili müdahaleyle kontrol altına alınan yangın, sabah saatlerinde yeniden alevlendi.

Alevlerin yerleşim alanına sıçrama ihtimaline karşı mahalle sakinleri uyarıldı. Arifler Mahallesi'ndeki yangın, rüzgarın etkisiyle Çukurincir Mahallesi'ne kadar ulaştı.

PAKDEMİRLİ: HER GELEN YARDIMI KABUL ETMİYORUZ

Yangın bölgesinde açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Son 5 günde 132 yangından 125'ini kontrol atına aldık, 7'si devam ediyor. Ayrıca 78 de kırsal yangına teşkilatımız müdahale etti" dedi.

Pakdemirli ayrıca, "Her gelen yardımı kabul etmiyoruz, 5 tonun altında su atan uçaklar bizim uçuş paterninde de kalabalık meydana getirebiliyor" ifadelerini kullandı.

Pakdemirli daha sonra sosyal medya hesabından Tunceli Hozat'taki yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını duyurdu.



0 Yorum

Yorum Yaz