DGS başvurusu ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? ÖSYM DGS başvuru ücreti 2021 ne kadar?

DGS başvurusu ile ilgili heyecan başladı. DGS başvurusu ne zaman başlıyor, nasıl yapılır merak konusu oldu. ÖSYM 2021 sınav takvimini yayımladı ve DGS'nin başvuru ve sınav tarihi belli oldu. Peki DGS başvuru ücreti 2021 ne kadar? DGS başvuru şartları nelerdir?

DGS başvurusu ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? ÖSYM DGS başvuru ücreti 2021 ne kadar?
19 Mayıs 2021 16:33:23

DGS BAŞVURU 2021 TARİHİ NE ZAMAN? 

DGS 2021 başvuru işlemleri 21 Mayıs 2021 - 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak.


DGS BAŞVURU ÜCRETİ 2021 NE KADAR? 
DGS başvuru ücreti 2021 miktarı henüz açıklanmadı. DGS başvuru kılavuzu yayımlandığında haberimizin içeriğinde detaylı bilgilere yer vereceğiz.

DGS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 
DGS 2020 kılavuzunda yer alan başvuru şartları şu şekildeydi:
Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.
Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdakiesaslara göre merkezî olarak yapılır.
Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ 2021 NE ZAMAN? 
DGS başvuru tarih aralığını kaçıran adaylar 8 Haziran 2021 tarihinde geç başvuru işleminde bulunabilecek.

DGS 2021 SINAVI NE ZAMAN? 
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 
DGS sonuçları 13 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.

Etiketler:   DGS


0 Yorum

Yorum Yaz