Doğu Guta'da Durum 'Kötünün Ötesinde'

Zalim Esad rejiminin ablukası altında olan Doğu Guta'da çocuklar yarım öğünle gün geçiriyor.

Doğu Guta'da Durum 'Kötünün Ötesinde'
03 Kas 2017 14:05:29

Suriye'nin başkenti Şam'da Beşşar Esad rejimi kuşatmasındaki Doğu Guta'da binlerce aile, çocuklarını okula aç gönderiyor. Altı çocuklu baba İbrahim Muhammed, iş bulamadığı için çocuklarına günde yarım öğün yemek getirebildiğini söyledi.

Doğu Guta'da açlık ve ilaç yetersizliğinin pençesinde ailesini geçindirmeye çalışan binlerce babadan biri olan İbrahim Muhammed, bölgedeki durumu AA muhabirine, "kötünün ötesinde" ifadesiyle aktardı.

Esad rejimi saldırılarından dolayı sığındıkları Doğu Guta’da iş bulamadığını aktaran baba İbrahim, tüm umutlarının yardım kuruluşları olduğunu söyledi.

Sabahtan akşama kadar yarım öğün yiyebildiklerini dile getiren İbrahim, "İki buçuk yıl önce buraya saldırılardan kaçarak göç ettik. Doğu Guta’nın durumu kötünün ötesinde. İşsizlik oranı yüksek. İş bulamıyorum. Altı çocuğuma sabahtan akşama kadar yarım öğün yedirebiliyorum. Yardım kuruluşları da olmasa durumuz çok daha kötü, iç acıtıcı olurdu." dedi.

"ALTI ÇOCUĞUM VAR, ACIKTIKLARI ZAMAN NE YAPACAĞIMI BİLEMİYORUM"

Anne Meryem de "Altı çocuğum var, acıktıkları zaman ne yapacağımı bilemiyorum." dedi.

Meryem, yaklaşık 2 buçuk yıl önce Esad rejiminin yoğun saldırıları nedeniyle Şam'ın güneydoğusundaki Deyr Asafir beldesinden kaçarak Doğu Guta’ya sığındıklarını anlattı.



0 Yorum

Yorum Yaz