Doğu Türkistanlı Müslümanlar Çin Zulmünü Anlattı!

Doğu Türkistanlı Müslüman kadınlar, Çin’in halen uygulamaya devam ettiği soykırımda şahit oldukları zulümleri Furkan Haber’e anlattı.

Doğu Türkistanlı Müslümanlar Çin Zulmünü Anlattı!
17 Oca 2021 22:46:43

“Doğu Türkistanlı Müslümanlara Yapılan Zulümler Anne Karnında Başlıyor!”

Doğu Türkistanlı Müslümanlar, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Uygurlu Müslümanlar üzerinde uyguladığı baskı ve zulümleri anlattı. 70 yıldır devam eden zulmün hayatlarının her köşesine işlediğini ifade eden Müslümanlar gerek sosyal, gerek dini hayatlarının tamamen baskı altında olduğunu ve dış dünya ile herhangi bir bağlantılarının olmadığını söyledi. Yapılan her türlü zalimliğe karşı dinlerini yaşamaya çalıştıklarını ifade ederek; "Doğu Türkistanlı bir çocuğun mücadelesinin daha doğmadan, anne karnında başlıyor" dedi.

Toplama kamplarında yapılan işkenceleri anlatan Müslümanlar, Çin'in "Eğitim kampı" adı altında dünyayı aldattığını, Uygurlu Müslümanların kamplarda “insani” denemeyecek şartlarda tutulduğunu, kadınların kısırlaştırıldığını, birçok insanın organı alınarak organ ticareti yapıldığını söyledi.

Anne babası kamplarda olan çocukların Çin’in çocuk hapishanelerinde büyütüldüğünü söyleyen Uygurlu Müslümanlar, yetiştirilen çocukların "Melekler okulu" ismi verdikleri kamplarda, kendilerine ait manevi tüm bağlardan koparılarak yetiştirilmek istendiğini anlattı. 

Her ne kadar engellenmeye çalışılsa da manevi bağlarından kopmadıklarını ve İslami eğtimlerini almak için mücadele verdiklerini belirten Uygurlu mağdur Müslümanlar, rahat hayatın insanları tembelliğe, israfa süreklediğini, nimetlerin kıymeti anlamadıklarını vurguladı.

İletişim çağında yaşadıkları halde ailelerinden ve akrabalarından haber alamadıklarını, yalnızca tanıdıklarının sesini duymak, onlardan haber almak istediklerini belirterek Türkiye’deki Doğu Türkistanlı Müslümanların, Çin Konsolosluğu önünde eylem başlattığını, sürdürülen eylemlerin 18’nci günden sonra engellendiğini ve taleplerinin Çin Büyük Konsolosluğu’na iletileceğini aktarıldığını, bu şekilde sonlandırıldığını belirtti.

Röprtajların tamamı için;



0 Yorum

Yorum Yaz