Dolar/TL kurunda günün ilk rakamları

Serbest piyasada 13,6530 liradan alınan dolar 13,6550 liradan satılıyor. 15,4480 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 15,4810 lira olarak belirlendi. Öte yandan küresel piyasalar Rusya-Ukrayna geriliminin haber akışına odaklanmaya devam ediyor. İşte döviz kurunda son durum...

Dolar/TL kurunda günün ilk rakamları
22 Şub 2022 09:33:09

Birçok sektörü yakından ilgilendiren son dakika döviz kurları verileri, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Küresel piyasalar, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanımasına ilişkin açıklamalara odaklandı.


DOLAR VE EURODA SON DURUM

Dolar/TL ise bir süredir gözlenen yatay hareketine devam ederken, dün yüzde 0,1'lik artışla 13,6760'tan kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 13,6550 seviyelerinde işlem görüyor.

Pazartesi gününü 15,4915 TL'den kapatan Euro ise, 15,4810 TL seviyesinden fiyatlanıyor.

JP MORGAN FAİZ BEKLENTİSİNİ ARTIRDI

JPMorgan ekonomistleri geçtiğimiz ay Fed'in şahin açıklamalarının ardından, faiz artımına gidilirse eğer doların ralli yapacağını öngörmüştü.

JP Morgan'ın Kur Strateji Direktörü Daniel Hui tarafından yapılan açıklamada, doların yükselmesi için daha alan bulunduğu vurgulanarak, piyasaların keşif modunda olduğu ve Fed'in faiz artırımı açıklamasıyla doların 1-2 ay sonra zirveye ulaşacağı belirtilmişti.

JP Morgan son açıklamasında Fed’in yılın kalan döneminde yapacağı her toplantıda 25 baz puan faiz artışında bulunacağını öngördü. Buna göre önceki açıklamasında yaptığı, faiz artışıyla doların ralli yapacağı öngörülerini yenilemiş oldu.

YURT İÇİ VE KÜRESEL PİYASALARDA BUGÜN

Analistler, Rusya-Ukrayna krizinin askeri bir çatışmaya dönüşüp dönüşmeyeceğine dair endişelerin artmasıyla küresel çapta risk iştahının gerilediğini belirterek, bireysel yatırımcıların, oynaklığın devam etmesinin beklendiği bu dönemde panikle hareket etmemesi ve sakin kalması gerektiğini söyledi.

Bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş ortamı güven endeksi, ABD'de imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere yoğun veri gündeminin izleneceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.990 puanın destek, 2.090 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

10.00 Türkiye, şubat ayı reel kesim güven endeksi

10.00 Türkiye, şubat ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranı

12.00 Almanya, şubat ayı Ifo iş ortamı güven endeksi

17.45 ABD, şubat ayı imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI

18.00 ABD, şubat ayı tüketici güven endeksi

18.00 ABD, şubat ayı Richmond Fed İmalat Endeksi

Etiketler:   Dolar


0 Yorum

Yorum Yaz