'Dünya DEAŞ ile mücadele ediyormuş gibi davranıyor'

"Dünya DEAŞ ile mücadele ediyormuş gibi davranıyor. Gerçekte mücadele eden yok" diyen Binalı Yıldırım, tek mücadelenin Türkiye tarafından yapıldığını savundu.

'Dünya DEAŞ ile mücadele ediyormuş gibi davranıyor'
24 Şub 2017 14:19:20

Başbakan Binali Yıldırım, "Dünya DEAŞ ile mücadele ediyormuş gibi davranıyor. Gerçekte mücadele eden yok. Tek mücadeleyi veren Türkiye. Fırat Kalkanı ile elhamdülillah Bab'ı da hallettiler ve oradaki insanlar normal hayatlarına döndü." dedi.

Yıldırım, PKK'nın Güneydoğu'da yaptığı hendekler ve tahribatlar nedeniyle insanların evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyleyerek, "Biz onların canına okuduk, hepsini o şehirlerden çıkardık. Şimdi dışarıda da onlara hayat hakkı yok. Hangi deliğin arkasında olursa olsun teker teker bulup çıkarıyoruz. Şimdi aralarında ne konuşuyorlar? 'Aman bu referandumda evet çıkarsa biz bittik.' Biteceksiniz, başka yolu yok." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, şunları da söyledi:

"Dünya DEAŞ ile mücadele ediyormuş gibi davranıyor. Gerçekte mücadele eden yok. Tek mücadeleyi veren Türkiye. Fırat Kalkanı ile elhamdülillah Bab'ı da hallettiler ve oradaki insanlar normal hayatlarına döndüler. Bir yandan 5 yıldır 3 milyonu bağrımıza bastık, bununla sınırlı değil. Ege adalarından gitmek için denize açılan 5 yılda 50 bin insanı ölümden döndürdük. Bizim inancımıza göre bir kişiyi yaşatsan bile bütün cihanı yaşatmış gibi oluyor."



 

Etiketler:   deaş ile mücadele


0 Yorum

Yorum Yaz