Dünya ortak katliama sessiz! İdlib'de 4 günde 74 sivil öldü

Rusya ve Esad rejimine ait uçaklar, İdlib'deki sivil noktaları bir kez daha vurdu. Sabah saatlerinde bu yana gerçekleştirilen şiddetli saldırılarda 7 sivil hayatını kaybetti. Hafta başından bu yana Rusya ve Esad rejiminin yaptığı ortak katliamlarda ölü sayısı 74 oldu. Yoğun hava saldırıları devam ederken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Dünya ortak katliama sessiz! İdlib'de 4 günde 74 sivil öldü
25 Tem 2019 15:30:52

Beşşar Esad rejimi ve Rusya'nın Suriye'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki yerleşimlere yönelik yoğun saldırılarında sabah saatlerinden bu yana 7 sivil yaşamını yitirdi. 

Muhaliflere ait uçak gözlemevi, Esad rejiminin sabah saatlerinden itibaren İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki İdlib ilinin Marratinnuman ilçesi, Kefrenbil ve Keferruma beldesi, Hama'nın kuzey kırsalında Latamine ve Morik ilçesi, Latmin köyü ve Halep'in güney batısında El Etarib ilçesine hava ve kara saldırıları düzenlediğini bildirdi.

RUS SAVAŞ UÇAKLARI DA VURDU

Gözlemevine göre, Rusya'ya ait savaş uçakları da İdlib'in Marratinnuman ilçesine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Sivil Savunma'dan (Beyaz Baretliler) alınan bilgiye göre, İdlib'in Marratinnuman ilçesine 2, Keferruma beldesine 3 ve Halep'n güneybatısında El Etarib ilçesinde 2 olmak üzere toplam 7 sivil hayatını kaybetti. Yoğun hava saldırıları devam ederken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Esad rejimi ve Rusya'nın İdlib'in Serakib ve Marratinnuman ilçelerindeki pazar yerlerine önceki gün gerçekleştirdiği hava saldırılarında 50 sivil yaşamını yitirmişti. Böylece hafta başından bu yana Rusya ve Esad rejiminin hava ve kara saldırılarında hayatını kaybeden sivil sayısı 74'e yükseldi.



0 Yorum

Yorum Yaz