Dünya Sağlık Örgütü: “Koronavirüs uzun süre bizimle olacak”

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi. Ghebreyesus, "Bu virüs, uzun süre bizimle olacak. Onu yenecek araçları geliştirmek ve paylaşmak için bir araya gelmeliyiz" ifadelerini kullandı

Dünya Sağlık Örgütü: “Koronavirüs uzun süre bizimle olacak”
05 Mayıs 2020 16:54:03

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

Sputnik’in haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu bünyesinde düzenlenen “Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği”nde konuşan Ghebreyesus, aşı, teşhis ve tedavinin araştırma ve geliştirilmesi için toplam 7,4 milyar dolar taahhüt edildiğini belirtti.

Ghebreyesus, “Koronavirüs’ten herkes eşit şekilde korunmalı. Hepimiz güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz” ifadelerini kullandı. Dünya genelinde bazı ülkelerde yeni vakaların ve ölümlerin sayısı azalırken, diğerlerinde arttığına vurgu yapan Ghebreyesus, “Bu yüzden bağış etkinliği çok önemliydi. Bu virüs, uzun süre bizimle olacak. Onu yenecek araçları geliştirmek ve paylaşmak için bir araya gelmeliyiz” ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz