Edirne’de donarak ölen göçmen sayısı 16’ya yükseldi

Edirne’nin İpsala ilçesinde, Yunanistan tarafından elbiseleri soyularak geri itilen göçmenlerden donarak hayatını kaybedenlerin sayısı 16 oldu.

Edirne’de donarak ölen göçmen sayısı 16’ya yükseldi
03 Şub 2022 11:52:00

Edirne Valiliği, Türkiye-Yunanistan sınırına yakın bir bölgede donarak hayatını kaybeden göçmen sayısının 16’ya yükseldiğini açıkladı.

Yunanistan sınır birlikleri tarafından Meriç Nehri’ni geçtikten sonra geri itilen ve donarak yaşamını yitiren 12 göçmenin cenazeleri gece saatlerinde Yenibosna Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Edirne’nin İpsala ilçesi Paşaköy köyü Mandakoru mevkiinde dün 22 göçmenden 12’si donarak hayatını kaybetti. Bölgede çalışma başlatan jandarma, polis ve AFAD ekipleri, dört göçmenin daha cansız bedenine ulaştı.

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bölgede yapılan arama, tarama faaliyetleri sonrasında maalesef 4 göçmenin daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Kamuoyuna üzüntü ile duyurulur” denildi.

Yunanistan tarafından yasadığı olarak, elbiseleri çıkarıldıktan sonra geri itilen göçmenler donarak yaşamlarını yitirdi.

Bölgede, başka ölen göçmen olup olmadığı araştırılıyor.

Yunanistan son dönemde uluslararası insan hakları örgütleri tarafından yasadışı geri itmeler nedeniyle sert eleştiri oklarına hedef oluyor. Tüm uyarılara rağmen geri itmeler devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz