Eğitimci Yazar Vehbi Yıldız 4 Yıldır Tutuklu

Eğitimci Yazar Vehbi Yıldız, Ekim 2016!dan bu yana Manisa Cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Eğitimci Yazar Vehbi Yıldız 4 Yıldır Tutuklu
18 Nis 2020 15:44:38

Ekim 2016’dan bu yana Manisa Cezaevinde tutuklu olan yazar Vehbi Yıldız, imam hatip liselerinde 36 yıl hadis, kelam, tefsir gibi Kuran-ı Kerim dersleri vermiş bir yazar. En son İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yaptı. 2013’te emekli oldu. Özellikle siyeri anlatmaya yoğunlaştı. Müftülükler bünyesinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum haftalarında konferanslar verdi. 15 Temmuz’a kadar mütevazi bir yaşam süren Vehbi Yıldız, İzmir’deki evinde çalışmalarını sürdürüyordu.

Vehbi Yıldız bugüne kadar 8 kitap yazdı: Rahmet Peygamberi, Uyunü’l-Ebrar, Düşün Anla ve Ağla, İlim İrfan Nesli, Değer Ölçüsü, Aklın Gözyaşları, Hakikat Güneşi, İlham Kaynakları adlı eserleri defalarca baskı yaptı. Vehbi Yıldız’ın eşi Tayyibe Yıldız eşinin kitaplarının cezaevi kütüphanelerinde halen bulunduğunu belirtiyor:

“Eşimin kitaplarının cezaevi kütüphanelerinde olduğunu öğrendik. Avukatımız da mahkemede söyledi. Bir gardiyanın elinde görmüş, okurken. Hapiste de koğuş arkadaşlarıyla hadis dersi yapıyorlar. Ömrü boyunca insanları yatıştırmaya, sulha çalışmış biri. Tam tersi bir durumla yargılanıyor. Böyle bir insana terörist demek çok ağır.”


4 YILDA 40 KİLO VERDİ

BoldMedya’dan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, 25 yıl önce ağır bir tüberküloz geçiren Vehbi Yıldız’ın sağlık durumundan ailesi endişeli. Hapse girdiğinden bu yana 40 kilo verdi. 71 yaşında (resmi 69) olan Yıldız yüksek tansiyon hastası, dizlerinde yürüyemeyecek kadar ağrıları oluyor. Eşinin sağlık durumunu mahkemeye sunduklarını ama dikkate alınmadığını söyleyen Tayyibe Yıldız şöyle devam etti:


GÖRÜŞLERE İKİ BÜKLÜM GELİP GİDİYORDU

“Çürüyorlar yani, yavaş yavaş oralarda çürümeye terk edildiler. Cezaevi doktoru, rahatsızlıklarıyla ilgili yaşlısın, şikayetlerin normal diyor ama biz merak ediyoruz. Korona salgını var. Geçirdiği ağır tüberkülozdan dolayı beslenmesine çok dikkat etmesi gerekiyor. Hapiste yüksek tansiyon hastası oldu. Heyet raporuyla ilaç kullanıyor. Dizlerinde çok ağrısı var. Yürüyemiyor. Görüşlere iki büklüm gelip gidiyordu. 8 kişilik yerde 24 kişi kalıyorlar. Bir kapalı görüşe gelirken acının verdiği yüz ifadesi bizleri günlerce ağlattı.”


ÜÇ ÇOCUĞU DA HAFIZ

25 yıllık evli olan Vehbi Yıldız’ın iki kız, bir erkek olmak üzere üç çocuğu var. 21, 20 ve 19 yaşındaki çocuklarının üçü de hafız. Tutuklu olan büyük oğlu Muhammed Abdullah Yıldız hafızlığını hapiste tamamlamış.

Kızı diyor ki: “Babam bize her zaman kin duymayın, içinizde öfke biriktirmeyin, der. İftiradan, su-i zandan, gıybetten çok korkar. Bizi de öyle yetiştirdi. Müspet hareket üzere yaşamış ve her zaman herkese bunu tavsiye etmiş babacığımın affedilmesini değil, özgürlüğünün geri verilmesini istiyoruz. ”


OĞLU KURAN ÖĞRETTİĞİ İÇİN TUTUKLU

9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi oğlu Muhammed Abdullah Yıldız (21) 5 Mayıs 2018’den bu yana İzmir Şakran T Tipi Cezaevinde tutuklu. Kaldığı öğrenci evinde mahalledeki çocuklara Kuran-ı Kerim öğrettiği için tutuklanan Yıldız’a hakim mahkemede “Sen neden Kuran öğrettin?” diye sordu. Oğul Yıldız ise “İmam hatip okudum, ilahiyata devam ediyorum. Bundan doğal daha ne olabilir.” diye cevap verdi.

Muhammed Abdullah, kendi okulundan devamsızlık nedeniyle atıldığı için eğitimine Açıköğretim’de İlahiyat okuyarak devam ediyor. Darbe olduğunda 17, tutuklandığında 19’unda olan Muhammed Abdullah Yıldız, 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dosyası İstinaf Mahkemesinde.



0 Yorum

Yorum Yaz