Elazığ’da Konferans Coşkusu!

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından hazırlanan, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmacı olarak katıldığı “Manevi Gelişimin Yoları” konulu konferans halkın yoğun katılımı ve ilgisi ile bugün Elazığ’da gerçekleştirildi.

Elazığ’da Konferans Coşkusu!
12 Kas 2017 19:52:40

‘Biz medeniyetimize dönüyoruz’ sloganıyla 23 yıldır faaliyetlerine aralıksız olarak devam eden ve 3 yılı aşkındır tüm engellemelere rağmen konferanslarını gerçekleştirmeye çalışan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı, sezonun ilk konferansına Elazığ'da başladı.

Furkan Vakfı mensupları bugün Atapark Düğün Salonunda, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmacı olarak katıldığı “Manevi Gelişimin Yolları” konulu konferans ve etkinlik programını, izdiham oldu denilecek boyutta halkın yoğun katılımı ve ilgisi eşliğinde gerçekleştirdi.

Çeşitli engellemelere rağmen konferanslarına ara vermeden devam eden Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye,  Elazığ halkı ve Türkiye’nin dört bir yanından konferansa katılan misafirler “yanınızdayız” mesajını verdi.  Alandaki coşku, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Özenle hazırlanılan ön program Kur’an-ı Kerîm tilaveti ile başladı. Ardından maneviyat ağırlıklı bir şiir dinletisi seslendirildi. "Kalbin Azığı Maneviyat" isimli sinevizyon gösterimine yer verilen programda ilahi ve marşlarıyla halkın teveccühünü kazanan Grup Furkan sahne aldı. Seslendirilen ilahi ve marşlar ile salonda öncelikle manevi bir atmosfer yaşanırken, marşlar esnasında halkın sık sık tekbirler getirmesi ile birlikte coşku dolu anlar yaşandı. Grup Furkan’ın ardından konferans bölümüne geçildi. Konferans bölümünün ardından Hocaefendi, halktan gelen sorulara cevap verdi. Soru-cevapların ardından ise program sona erdi.

Konferansın tamamı, furkanvakfi.net, tvfurkan.com adreslerinden ve furkanvakfivideo youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Ayrıca konferans esnasında açılan #ElazığKonferansıCanlıYayın  etiketi Türkiye gündeminde üst sıralarda uzun saatler yer aldı.

 

İşte Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin,  Elazığ’daki “Manevi Gelişimin Yoları” konulu konferanslarından öne çıkan başlıklar:

"İnsanı insan yapan, maneviyatıdır. Maddeye verdiği önemi, maneviyatın önüne geçiren kimse, şeytan ahlakına sahip demektir."

İnsanın manen yükselmesinin önündeki 3 engel; nefis, şeytan ve insanlar.

İnsanı insan yapan maneviyatıdır. Maddeye verdiği önemi, maneviyatın önüne geçiren kimse, şeytan ahlakına sahip demektir.

Çok yiyenler, çok gülenler, çok güldürenler, dünya sevgisini kalbinde büyütmüş olanlar, istedikleri kadar gece namazına kalksınlar; maneviyat âlemine giremezler.

Dünyanın kralı dahi olsan, ‘hiç’ olduğunu unutmayacaksın. Hiçliğini anlamamış insanın, meyvesi olmaz.

Manevi lezzeti tadanlar, maddi nimetlere kıymet vermezler.

İnsanlar kirli bardağa temiz su koymazken, Allah (a.c) dünya sevgileri ile dolu olan kalbe nurunu neden koysun!

Allah yolunda mücadele edip çile çekmeden, manen yükselmek mümkün değildir.

Haramlara karşı mücadele etmeyenler, İslam'ın hâkimiyeti için gayret göstermeyenler, her yanlışa sessiz kalanlar; çağımızın ruhbanlarıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz