Emniyetten Yüzkarası İftira: 'Cami işgali'

Türkiye'nin çeşitli camilerinde 'itikaf' ibadetini ihya ettikleri esnada gözaltına alınan yüzlerce Furkan Gönüllüsü, maruz kaldığı vandalca muamelelerin üzerine bir de emniyet tarafından "işgalcilik" ile suçlandı!

Emniyetten Yüzkarası İftira: 'Cami işgali'
06 Mayıs 2021 22:52:12

Ramazan ayının son 10 günü ihya edilen itikaf ibadeti sebebiyle Türkiye'nin çeşitli camilerinde bir araya gelen Furkan Vakfı Gönüllüleri, Diyanet'in de yapılmasını teşvik ettiği itikaf ibadetini gerçekleştirmek istediği için emniyet tarafından "işgalci" ilan edildi!

'Tam kapanma' kararlarını gerekçe göstererek hukuksuz muameleler uygulayan emniyet güçleri, yüzlerce Furkan Gönüllüsünü itikaf için gittikleri camilerden zorbalıkla çıkararak gözaltına aldı!

İtikaf ibadetini gerçekleştiren gönüllülere, genç-yaşlı demeden darp, yaralama, biber gazı, ters kelepçe gibi skandal müdahalelerde bulunan kolluk kuvvetleri, uyguladığı orantısız gücün yanı sıra bir de vatandaşların 'camileri işgal ettiğini' iddia etti.

İtikafa girenler işgalci mi oluyor?

Diyanet'in de belirli camilerde yapılmasına müsaade ettiği ibadetlerini gerçekleştirirken baskına uğrayan vatandaşların, pandemi kararlarını ihlal ederek sivil itaatsizlikte bulundukları öne sürüldü. 

Maske ve hijyen kurallarına riayet etmelerine ve oldukça büyük camilerde az sayıda kişiyle kalmalarına rağmen "halk sağlığının tehlikeye atıldığı" iddaisında bulunan emniyet memurları, camilerden aldığı yüzlerce vatandaşı, saatlerce polis otolarında bekletti. 

Mübarek Ramazan ayında sahur-iftar-namaz gibi tüm zaruri ihtiyaçları gözardı edilen Müslüman topluluk, ifadeleri geciktirilerek fiziksel ve psikolojik baskıya maruz kaldı.

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca'nın da ibadet ettiği camiden 14 yaşındaki oğluyla gözaltna alınıp
46 saatin sonunda ifadesine başvurulduğu aktarılmıştı. 

Alparslan Hoca'ya ifade esnasında yöneltilen sorular, tarihe kara bir leke olarak geçecek nitelikteydi!

En çok dikkat çeken sorulardan biri olan; "Yapılan 'cami işgalleri'ni siz mi planladınız?"sorusu bu kadar da olmaz dedirtti.

İtikaf ibadetini 'işgale' benzeten emniyet mensuplarına; "İşgal eden serefsizdir, işgal etmediğimiz halde işgal ettiniz diyen de serefsizdir!" şeklinde cevap veren Alparslan Hoca, itikaf için Diyanet'in izin verdiğini, hükümetin kanallarında dahi bu ibadete teşvik edildiğini belirtti.

Eger İtikaf İşgalse, O halde Diyanet Neden İzin Verdi?

Televizyonlarda birçok kişi tarafından faziletinden bahsedilen itikaf ibadeti için, Diyanet isleri Başkanlığı yayımladığı kararda 'camilerde itikafa girilebileceği'ni açıklamış, ve itikaf izni için başvurulan hiçbir müftü, itikaf ia girmenin yasak olduğuna dair bir ifade de bulunmamıştı.

Yetkililerin izin verdiği ve asırlarca yapılan ibadet için; 'cami işgali' benzetmesi akıllara; 'İtikaf, cami işgaliyse Diyanet neden izin veriyor?' sorusunu getirdi.

Alparslan Hoca da ifadesinde, kendisine yöneltilen soruya şöyle
karşılık verdi:

 "İşgal eden şerefsizdir. İşgal yapmadığımız halde bize; 'İşgal yapmışsınız' diyen de şerefsizdir! Camiler Allah'ın evidir, işgal edilemez! İtikaf ibadeti ne zamandan beri işgal kabul ediliyor? Eğer işgalse, Diyanet İşleri Başkanı neden; 'Camilerde itikaf yapabilirsiniz' diye açıklama yaptı? Bizim arkadaşlarımız müftülüğe gitti, 'itikaf yasak' diye bir şey denmedi. 'İtikaf yapılacak' dendi, sonrasında da yapılmayacağı ile ilgili bir açıklama gelmedi. İtikaf konusunda hutbeler verilir, insanlar teşvik edilir, hükümetin kanallarında da bununla ilgili programlar yapılmıştır."



0 Yorum

Yorum Yaz