En Büyük Üssü Kuruyor

ABD, Suriye’nin Haseke kentinin Til Bêder bölgesinde muhalif bölgelerdeki en büyük askeri üssünü kuruyor. Üssün IŞİD’le mücadele kapsamında kurulacağı söylendi.

En Büyük Üssü Kuruyor
25 Oca 2017 08:24:40

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus da Til Bêder bölgesinde ABD askerlerinin bulunduğunu söyledi. Suriye’de daha önce DSG’nin elindeki Kobani, Menbiç, Rımelan, Hol ve Şedadi kentinde üs kuran ABD, bu kez Til Bêder’de şimdiye kadarki en büyük askeri üssünü inşa ediyor.

Sputnik’e konuşan DSG’den bir yetkili, ABD’nin Haseke kentine bağlı Til Bêder köyünde büyük bir askeri üs kurmak için çalışmalar yaptığını belirterek,” Demokratik Suriye Meclisi Başkanı İlhan Ehmed’in ABD’ye ziyaretleri oldu ve ziyaretler çok olumlu geçti. Ziyaretler sonrasında ABD, Til Bêder bölgesinde askeri üs kurmak için çalışmalar yaptı. ABD askerleri köye geldi.

Şimdi üs için çalışma yapıyorlar. Til Bêder’de Kuzey Suriye ve Rojava Federasyonu’na bağlı askeri birimin merkezi yer alıyordu.   EN BÜYÜK ÜS

ABD’nin Til Bêder bölgesinde şimdi kuracağı üs Suriye’de en büyük üs olma özelliği taşıyor. Üsse 1000 civarında ABD askeri gelecek ancak üs 5000 askeri barındırabilecek bir yer. Çok büyük bir yerdir. Bu askeri üssüne ABD uçakları inip kalkabilecek. Üs, Rakka ve Der zor operasyonlarında kullanılacak” dedi.

Yetkili, Til Bêder köyünün Haseke merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunduğunu da aktardı. Sputnik’e konuşan Demokratik Suriye Güçleri Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus da Til Bêder köyünde ABD askerlerinin var olduğunu doğruladı. Yunus “Hepimiz biliyoruz ki ABD askerleri Rojava bölgesinin birçok yerinde yerlerini alıyorlar. ABD askerleri birçok noktada varlar. Til Bêder’de de varlar ve işlerini yapıyorlar” dedi.

Etiketler:   DSG Askeri Üs


0 Yorum

Yorum Yaz