Erbaş: "Adaleti gözetmeyen kim olursa olsun onu uyarmak gerekir!"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, adaletli olmayan kim olursa olsun uyarılmalıdır dedi

Erbaş: "Adaleti gözetmeyen kim olursa olsun onu uyarmak gerekir!"
11 Haz 2022 11:22:47

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Adaleti gözetmeyen kim olursa olsun onu uyarmak gerekiyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Elazığ'ın Baskil ilçesinde yapımı tamamlanan 'Baskil Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun Açılış Töreni'ne katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün en hayırlı açılışlardan birisini gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Kur’an-ı Kerim'in insanlar için bir hayat rehberi olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, "Hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim'e ne kadar çok sarılırsak, onun ilkelerine göre hayatımızı ne kadar iyi tanzim edersek o kadar huzurlu oluruz ve o kadar Cenab-ı Hakk'ın rızasına uygun yaşarız. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) sünnetine uygun yaşarız" dedi.

Erbaş, Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Şerif'in Peygamber Efendimizin insanlara emaneti olduğuna dikkat çekerek "Kur'an ve sünnete uymamızı Peygamber Efendimiz tavsiye ediyor. Peki Kur'an'a nasıl sahip çıkacağız. Kur'an kurslarımızda Peygamber Efendimizin emanetlerine sahip çıkacak gençleri yetiştiriyoruz" dedi. 

"Kur'an kurslarımızda iyi insan olmayı öğretiyoruz" 

"Müslüman diğer Müslümanların elinden ve dilinden emniyette olduğu kişidir" diyen Başkan Erbaş, "Kur'an kurslarımızda biz bunu öğretiyoruz. Kur'an kurslarımızda insanları sevmeyi, saygı göstermeyi, birlik beraberlik içerisinde yaşamayı, Kur'an-ı Kerim'in ilkelerine göre amel etmeyi, kötülüklerden uzak dur demeyi, hayatını iyiliklerle geçir demeyi bunlar güzel değil mi biz bunları öğretiyoruz" ifadelerini kullandı. 

"İslam, adaleti, ihsanı, birbirine iyilik yapmayı, yardımlaşmayı emrediyor" 

Erbaş, dünyanın huzura kavuşması için İslam'a ihtiyacı olduğunu ifade ederek:

"Dünya İslam'a muhtaçtır. Hazreti Adem döneminde nasıl muhtaçsa Hazreti Muhammed Mustafa Efendimiz (s.a.s.) zamanında dünya nasıl İslam'a muhtaçsa bugün de muhtaç ve kıyamete kadar da muhtaç olacak. Çünkü o bütün peygamberlerin getirdiği denge dinidir. İslamsız dünyanın dengesini muhafaza etmeniz mümkün değil. İslam'ın olmadığı yerlerde denge bozulur. İslam, insanlık dengede kalsın, dünya dengede dursun diye gönderilen bir dindir. İslam, adaleti, ihsanı, birbirine iyilik yapmayı, yardımlaşmayı emrediyor. İslam, kötülüğü, haksızlığı, zulmü men ediyor"

Zalim Müslüman da olsa onu uyarmak gerektiğini belirten Başkan Erbaş, "Adaleti gözetmeyen kim olursa olsun onu uyarmak ve adalete davet etmek gerekiyor. Zalimi uyarmak, zulmünden uzak durmasını temin etmek gerekiyor. Tarih boyunca İslam’ın bu şekilde toplumlarda etkili olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmalarından sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın ve çok sayıda protokol üyeleri ile kurdela kesimi gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve beraberindekiler, törenden sonra açılışı yapılan Baskil Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nu gezdi.



0 Yorum

Yorum Yaz