Erdoğan: Artık dün olduğundan daha gür bir sedayla düşmana hodri meydan diyoruz

Harp Okulları diploma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kimi gafillerin ordumuzla milletimizi ayrıştırmaya çalışması beyhude bir gayrettir. Bugün TSK, kendi ülkesini ve halkını korumasının yanında, tüm mazlum, mağdur ve ümmetin umudu haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

Erdoğan: Artık dün olduğundan daha gür bir sedayla düşmana hodri meydan diyoruz
30 Ağu 2020 18:24:42

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- Terörle mücadelemize, Akdeniz ve Ege başta olmak üzere bölgedeki hak ve menfaatlerimize yönelik tehditler de eklendi.

- Subay ve astsubay kadrolarımızı ne kadar iyi yetiştirir ne kadar donanımlı hale getirirsek kendimizi o derece güvende hissederiz.

- Savunma sanayimize yaptığımız yatırımları, insan kaynağıyla tahkim ederek tüm tehditlerle etkili mücadele halindeyiz.

- Kimi tarihçilerin dediği gibi 'biz ordusu olan bir toplum değil bizatihi kendisi ordu olan milletiz.' Bu hakikatin idrakinde olmayan kimi gafillerin ve hainlerin ısrarla ordumuzla milletimizi ayrıştırmaya çalışması, beyhude bir gayrettir. Bugün TSK, kendi ülkesini ve halkını korumasının yanında, tüm mazlum, mağdur ve ümmetin umudu haline gelmiştir

- Hakkın vaat ettiği günlerin işte bu günler olduğuna inanıyoruz.

- Teknolojik üstünlüğümüzü yetişmiş insan kaynağı ve manevi gücümüzle birleştirdiğimizde bu ülkenin önünde durabilecek hiçbir güç yoktur. 

- Şimdi artık dün olduğundan daha gür bir sedayla düşmana hodri meydan diyoruz.

- Yunanistan ve Fransız halkı, kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri biliyor mu? On binlerce kilometre öteden Türkiye'nin demokrasisine, hukuk devletine, bölgesel çıkarlarına göz diken ülkelerin vatandaşları, bu sürecin dönüp kendilerine verecekleri zararın farkında mı?

- Asıl soru şu, acaba şu anda Akdeniz'de ve mücavirinde karşımıza dikilenler aynı fedakarlıkları göze alabiliyorlar mı?

- On binlerce kilometre öteden Türkiye'nin demokrasisine, hukuk devletine, bölgesel çıkarlarına göz diken ülkelerin vatandaşları, bu sürecin dönüp kendilerine verecekleri zararın farkında mı?

- Ellerinden gelse bu millete bir nefes hava, bir yudum su, bir lokma ekmek vermeyeceklerin kuşatması altında olduğumuzun bilincindeyiz.

- Karada, denizde ve havada karşımıza çıkacak herkes Türkiye'nin meşruiyetini, uluslararası hukuktan alan haklarını koruma kararlılığını gördü.

- Önce 2023 hedeflerimizi hayata geçirecek ardından evlatlarımıza 2053 ve 2071 Türkiye'sini miras bırakacağız. Ok yaydan fırlamıştır ve mutlaka hedefini bulacaktır.

Etiketler:   Erdoğan


0 Yorum

Yorum Yaz