Erdoğan: Cumhuriyetten geri adım atmak isteyenler, karşılarında beni bulurlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyetten geri adım atmak isteyen herkes karşısında milletimizi ve şahsımı bulacaktır" dedi.

Erdoğan: Cumhuriyetten geri adım atmak isteyenler, karşılarında beni bulurlar
08 Şub 2017 14:29:35

Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen 36. Muhtarlar Toplantısı'na konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

'TÜRKİYE, 1923'TE REJİM TERCİHİNİ YAPMIŞTIR'

Türkiye 1923 yılında cumhuriyete geçerek rejim tercihini yapmıştır, artık milletimizin böyle bir meselesi yoktur. Şu anda anamuhalefetin başındaki zat ikide bir 'rejim mejim' deyip duruyor ya Türkiye'nin böyle bir sorunu yok. Rejim olayı 1923'te atılan adımla yoluna devam ediyor.

Cumhuriyetten geri adım atmaya çalışanlar, karşılarında herkesten önce milletimizi ve milletimizle birlikte şahsımı bulur.

Bırakın millet versin kararını. Milletten korkuyorlar. Müzmin muhalifler gibi sürekli çarpıtmayla, yalanla, iftira ile meseleleri ters yüz etmeye çalıştılar.

Milletimiz, 2007 yılında ilk adımı atılan düzenlemeye verdiği destekle, bu yol ayrımında tercihini Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sisteminden yana kullandığını ilan etmiştir. Nisan ayında milletimizin takdirine, onayına sunulacak olan anayasa değişikliğine, 10 yıl önce atılan bu adımın tamamlanması olarak bakmak gerekiyor. Milletimizin o zaman yüzde 69 ile 'evet' dediği reformun, nihai hedefine ulaşmasını sağlayacak bu değişikliğe de aynı şekilde sahip çıkacağına doğrusu ben inanıyorum.

Açıkçası tıpkı 2007 reformu gibi bu anayasa değişikliği de eksiktir. Aslolan yeni bir anayasayı 80 milyon hep birlikte kafa kafaya verip inşa etmemiz, yazmamızdır.

SEÇİLME YAŞININ 18'E DÜŞÜRÜLMESİ

(Anayasa değişikliği ile seçilme yaşının 18'e düşürülmesi) Çıkmışlar ne diyorlar, askerlik ne olacak? Allah Allah. Sanki Türkiye genelinde 7 milyon gencin 7 milyonu milletvekili oluyor da, askerlik ne oluyor diye bu soruyu soruyor. Parlamentoya kaç kişi girecek? Bu şekilde gençlerden 10, 15 kişi girdiğini kabul edin, bunların durumunu düzenlemek gayet kolay. Nedir? Bunları tutarsın askerlikten muaf kılarsın olur biter. Bakın tecil demiyorum, muaf tutarsın olur biter. Biz bunu polise getirdik, polisi muaf tuttuk. Şu anda Parlamentoda görev yapmak kadar önemli bir görev olabilir mi? Bu gencimiz gelecek, parlamentoda vatanına, milletine orada bir hizmet verecek. Hala orada askerlik ne olacak diye bunu soracaksın. Bu kadar açık konuşuyorum. Ben inanıyorum ki bu konuyla ilgili de hükümet kendi düzenlemesini referandum veya halk oylamasından sonra yapacaktır.

Etiketler:   Cumhuriyet


0 Yorum

Yorum Yaz