Erdoğan, ‘Giderlerse gitsinler’ dediği hekimler için bakanları seferber etmiş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki ‘ hassasiyeti ‘ne dikkat çekti.

Erdoğan, ‘Giderlerse gitsinler’ dediği hekimler için bakanları seferber etmiş
09 Mar 2022 13:44:17

Koca, AKP’nin Meclis’teki grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlık personelinin özlük haklarına yönelik düzenleme konusundaki soru üzerine Koca, Erdoğan’ın bu konudaki hassasiyetini ifade ettiğini söyledi.

Erdoğan’ın bu konuda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le kendisini görevlendirdiğini aktaran Koca, şunları söyledi: “Çalışmalarda önemli bir mesafe kat edildi, son noktaya gelindi. Cumhurbaşkanımıza arz ediyor olacağız. Hekimler başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını en iyi teslim edecek olan da kendileridir. 14 Mart Tıp Bayramı’nı nasıl kutladığını hep birlikte izleyelim.”

Son dönemde çok sayıda hekimin çalışma şartlarının ağırlığı nedeniyle kamudan istifa ettiği, birçok genç hekiminse yurt dışında iş bulmak için belge topladığı bildiriliyor.

Erdoğan dün Beştepe’deki konuşmasında sözü doktorlara getirerek şunları söylemişti: “Doktorlar az para aldığı için ayrılıyorlar. Samimi konuşuyorum. Dost acı söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz. Doktorları okutan yetiştiren devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. Az para veriyormuşuz. Sordum en az alan ne alıyordur 8-9 bin, en çok alan ne alıyordur 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör daha büyük paralar verdiği için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Bunlarla yola devam ederiz. Daha da ileriye gidiyorum. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle buraya davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Asistan doktorlarımızla yola devam ederiz. Doktorluk gibi aziz bir mesleği sadece paraya bina etmek, dayamak herhalde pek de insanı değildir.”

Hekimlerse ‘ GidecekOlanHekimlerDeğil ‘ etiketiyle tepklilerini dile getirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz