Erdoğan: "Siz verdiniz de biz almadık mı?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'dan S-400 aldık. ABD, 'Bunu geri iade edin' dedi. Bizde 'Niye geri iade edelim, siz bize verdiniz de almadık mı?' dedik" açıklamasını yaptı.

Erdoğan: "Siz verdiniz de biz almadık mı?"
14 Kas 2021 22:14:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Troya Müzesi'nde gerçekleştirilen "Ezineli Yahya Çavuş" belgeseli galasında gençlerle bir araya geldi. 

Gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ezineli Yahya Çavuş belgeseli çok değerli bir çalışma. Ben bu belgeseli gözleri yaşlı olarak izledim, ağladım. Belgeselin senaristine özellikle teşekkür ediyorum. 16 kişiyle 2 bin kişiye karşı verilen büyük bir mücadele var. Çok sayıda düşman birliğinin topraklarımıza çıkarma yapmasını uzun bir süre engelleyen Ezineli Yahya Çavuş, büyük bir başarı örneği sergilemiştir. TRT Belgesel kanalında yayınlanacak olan bu belgeselin yapımında yer alan herkese teşekkür ediyorum. 

"1915 Çanakkale Köprüsü erken açılabilir"

Bize 1915 Çanakkale Köprüsü için, 'Bu hayal, yapılamaz' demişlerdi. Ama bunların hayal dediklerini biz gerçeğe dönüştürdük. Köprünün açılışını belki 18 Mart’a bile kalmadan yapacağız. 6 dakikada bir yakadan başka bir yakaya geçmek suretiyle zamanı durdurduk. Bugün vidaları sıktık. Son tabliyeyi yerleştirdik. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Köprünün direkleri ve uzunluğu dünyada bir numara. 

"Biz gençliğimize güveniyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere olan güvenini dile getirdi, muhalefetin seçime doğru Z kuşağını hatırlatmasını ise samimi bulmadığını söyledi.

İktidarlarında bu gençliği kalkıp da muhattap almayan, onlara böyle bir imkanı vermeyen bu muhalefet, şimdi biz seçme ve seçilme yaşını 18'e çekince gençlik üzerinde hesaplar yapmaya başladılar. Biz gençliği şöyle seviyoruz, böyle seviyoruz diyorlar, hepsi yalan. Gençliği seven biziz. Gençlere X kuşağı, Z kuşağı diyorlar. Biz de şimdi TEKNOFEST kuşağı diyoruz. 

"Siz verdiniz de biz almadık mı?" tepkisi

Biz Rusya'dan S-400 aldık. ABD bunu geri iade edin diyor. Kendilerine biz şunu söyledik, biz niye geri iade edelim? Siz, bize verdiniz de biz almadık mı? Hem vermeyeceksin... Biz de başımızın çaresine bakacağız. Ruslardan böyle bir teklif bize geldi, oradan aldık. Siz veriyor musunuz? Vermediler. Biz, F-35'lerde 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık ama F-35'ler bize verilmedi. Şimdi yeni yeni bazı teklifler geliyor, bakalım ne olacak, ne derece doğru, sağlıklı bilmiyoruz. Ama bunlar bizi en sonunda ev sahibi yapacaklar. İnşallah onları da üreteceğiz.



0 Yorum

Yorum Yaz