Erdoğan’dan ‘büyük kongre’ mesajı

Partisinin bayramlaşma etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin büyük kongresi ve Ayasofya tartışmalarına ilişkin konuştu.

Erdoğan’dan ‘büyük kongre’ mesajı
01 Ağu 2020 15:31:19

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen bayramlaşma etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, AKP’nin gerçekleştireceği büyük kongreye değinen Erdoğan, "Büyük kongremizi yeni bir şahlanış, yeni bir diriliş, yeni bir yükseliş miladı haline dönüştürmek istiyoruz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Kendini milletin üstünde gören, hizmete yönelmek yerine dar kadroculuk yapan kişiden AK Parti teşkilat mensubu olamaz” dedi.

AYASOFYA TARTIŞMALARI

Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin de konuşan Erdoğan, “Milletimizin yüreğindeki 86 yıllık yara olan Ayasofya’nın 24 Temmuz Cuma günü fiilen ibadete açılması bayram sevincimizi daha da artırmıştır.Bu vesileyle Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli bulduğumu da belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Kabe mahzun kaldı. Aynı şekilde dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm altında hayatlarını sürdüren kurban bayramını da bu şekilde sürdüren kardeşlerimizi bulunuyor. İslam düşmanlığı sebebiyle hayatları adeta zindana dönen kardeşlerimiz var.

Kurban Bayramının dünyanın neresinde olursa olsun sıkıntı ve zulüm altında yaşayan tüm Müslümanların kurtuluşuna uyanışına vesile olmasını temenni ediyorum.

Bölgemizdeki ve dünyadaki şartlar göz önüne alındığında hamdolsun ülkemizde huzur içinde bir Kurban Bayramı idrak ediyoruz.

Milletimizin yüreğindeki 86 yıllık yara olan Ayasofya’nın 24 Temmuz Cuma günü fiilen ibadete açılması bayram sevincimizi daha da artırmıştır.

Bu vesileyle Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli bulduğumu da belirtmek istiyorum.

Kendini milletin üstünde gören, hizmete yönelmek yerine dar kadroculuk yapan kişiden AK Parti teşkilat mensubu olamaz. Şehrinde gönül kapısını çalmadığı veya kalbini yumuşatmadığı tek bir kişi dahi olan teşkilat mensubumuz kendini vazifesini hakkıyla yerine getirmiş sayamaz.

Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı da azaltacağız. AK Parti'nin varlık sebebi de insanların ümitlerini bize bağlama sebebi de aynıdır. Milletimizin gönlünü kazanamamışsak yaptığımız diğer işlerin ne önemi olabilir ki?

Bir siyasi partinin söylemi, programı ne kadar güzel olursa olsun eğer bunları hayata geçirmek için iktidarda değilse hepsi de kağıt üstünde kalır. Elbette zaferle değil seferle mükellefiz. Ama unutmayın biz kuruluşundan yaklaşık bir yıl sonra iktidara gelmiş bir partiyiz. Dolayısıyla biz seferimizi zaferle taçlandırma imkanı bulduk. O günden beri de hamdolsun hep iktidarda kalmayı sürdürdük. En büyük zaferimiz de girdiğimiz her seçimde milletimizin çoğunluğunun gönlünü fethetme başarısını göstermiş olmamızdır.

Teşkilatlarımızın tüm kademeleriyle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, partimize gönül vermiş kardeşlerimizin her biriyle bu kutlu mücadelenin şehrinizdeki sancaktarlığını sizler yürüteceksiniz. Sancak ayakta kaldığı müddetçe mücadele sürüyor demektir. AK Parti bayrağını hep yukarı dikmek için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz."

Etiketler:   Erdoğan


0 Yorum

Yorum Yaz