Erdoğan'dan 'müjde' açıklaması

Erdoğan'dan 'müjde' açıklaması
21 Ağu 2020 15:19:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe'de yaptığı toplantıda "müjde" olarak ilan ettiği açıklamayı yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamasından başlıklar şöyle:

Enerji milli bağımsızlık için çok büyük öneme sahiptir. Dünyada son bir asırdır yaşanan hiçbir kaos, çatışma ve savaş yoktur ki gerisinde enerji hesabı yatmasın. Petrol ve doğalgaz sahaların kontrolü ve güvenliği için insanların canının hiçe sayıldığı vahşi bir düzen kurulmuştur. 

Doğu Akdeniz'de oynanan onca oyunun gerisinde enerji kaynaklarının paylaşımı kavgası vardır.

Biz hep önce insan dedik, önce kardeşlik dedik. İnsanlık bizde, petrol onlarda kaldı. Rabbim bize görülmedik bir kapı açtı. Bu alanda artık en üst lige çıkmış bir Türkiye var.

Bugünkü sevinci bize yaşatan Fatih'in yanı sıra Yavuz ve Kanuni sondaj gemileri. Sondaj faaliyetlerinde en küçük bir dışa bağımlılığımız yok. Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık.

Türkiye tarihindeki en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildi. 

Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan fiilen istifade etmeye başlayacağız.

Sakarya gaz sahasıyla bismillah dedik. Allah'ın izniyle devamı da gelecek.

Keşifler için söylenen o güzel sözü sondaj faaliyetlerimize uyarlayarak tekrarlamak istiyorum, her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır.

Ülkemizin enerji meselesini kökten çözmekte kararlıyız.

Sakarya Gaz Sahası'ndaki keşiften sonra artık önümüzde çok daha aydınlık bir yol olduğuna inanıyoruz.

AB, Yunanistan'ı şımartıp üzerimize salarken sergilediği çifte standart sebebiyle bir kez daha kendi ilkelerine ihanet ettiğini görmelidir.



0 Yorum

Yorum Yaz