Fanatik Yahudi Yerleşimcilerden Mescidi Aksa'ya Baskın

Siyonist İsrail polisinin eşlik ettiği onlarca Yahudi yerleşimci, fanatik haham Yehuda Glick önderliğinde Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi.

Fanatik Yahudi Yerleşimcilerden Mescidi Aksa'ya Baskın
17 Tem 2020 11:44:50

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, işgal güçleri, yerleşimcilerin baskınını kolaylaştırmak için el-Meğaribe kapısını açarken, Mescidi Aksa’nın doğu bölgesini ise boşalttı

Mescidi Aksa’ya yapılan baskın sırasında Yahudi yerleşimciler, Talmudik ritüellerini gerçekleştirip meydanı gruplar halinde dolaşmaya başladılar.

İsrailli "Tapınak Öğrencileri Örgütü” Mescidi Aksa’yı Yahudileştirmek amacıyla “Tapınak Dağı Ellerimizde” başlıklı bir kampanya başlattılar.

Bu kampanya, örgütteki katılımcı sayısını artırmak ve Yahudileştirme fikirlerini desteklemek için mali bağış toplamayı hedefliyor.

Örgüt, 27 ile 30 Temmuz arasında sözde "Tapınağın yıkılması" anısına Mescidi Aksa’ya büyük ve özel baskınlar yapılması çağrısında bulunmuştu.

İşgal polisi, Mescidi Aksa'ya giren Filistinlilere sınırlama getirmekte ve sürekli dış kapılarda kimlik kontrolü yapmaktadır.

Mescidi Aksa hemen hemen her gün sabah ve öğlen bir dizi baskın ve ihlale maruz kalırken Yahudi baskınları sıklıkla artıyor.

Hamas’ın Batı Şeria’daki medya ofisinin yayınladığı rapora göre, Mescidi Aksa'ya saldıran Yahudi yerleşimcilerin sayısı Mayıs ayında 75 iken Haziran ayında 1801’e ulaştı. Ayrıca aralarında Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’nin de bulunduğu 48 kişi Mescidi Aksa’dan uzaklaştırıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz