Feyzioğlu'na Güven Oylaması! TBB Üyelerinden Çağrı

Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) bağlı 100 üye, en az 25 baronun bir araya gelerek olağanüstü genel kurul çağrısında bulunması gerektiğini söyledi. 100 üyenin bildirisinde, "Ayrıca Feyzioğlu hakkında da güven oylaması yapılmalı. Çıkan sonuç tarihe ve TBB kayıtlarına geçecektir" ifadesi de yer aldı.

Feyzioğlu'na Güven Oylaması! TBB Üyelerinden Çağrı
28 Tem 2020 18:21:51

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 100 delegesi, birlik başkanı Metin Feyzioğlu’nu yayımladıkları bildiriyle genel kurul yapmaya çağırdı.


‘Baro başkanlarına ve TBB delegelerine tarihi çağrımızdır’ başlıklı bildiride, Meclis'ten geçirilen ‘çoklu baro’ yasası hatırlatılarak, “Birlik Başkanı’nın yasa değişikliğini bir devrim olarak değerlendirmesi, avukatların ve savunma mesleğinin nasıl bir ihanete uğradığını açıkça göstermiştir. Birlik Başkanı, ilkesiz ve tutarsız davranışlarıyla, toplum ve avukat kamuoyunun önünde güvenilirliğinin son kırıntılarını da yok etmiştir. Ayrıca Feyzioğlu hakkında da güven oylaması yapılmalı. Çıkan sonuç tarihe ve TBB kayıtlarına geçecektir” denildi.


Türkiye’de avukatlığın geleceğinin ekim ayında yapılacak baro seçimleri ile değişeceğini, geri dönülmez bir karmaşanın içerisine sürüklenebileceğine dikkate çekilen bildiride, “İntikamcı bir yaklaşımla düzenlenen yasa, üç büyük şehirde çoklu baro sistemine geçişi dayatırken, bu değişiklikten belki daha da vahimi temsilinde adaleti tamamen ortadan kaldırmasıdır. Yasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi’ne taşınması değerli bir adım olmakla birlikte, bu sürecin nasıl işleyeceği belirsizliklerle doludur” ifadeleri kullanıldı.


Türkiye’deki 80 baroya ve delegelere çağrı yapılan bildiride şu görüşlere yer verildi:


“Barolarımızın ekim ayında görev süresi dolacak olan başkanlarını ve 552 delegeyi son bir tarihi görev beklemektedir. En az 25 baro gecikmeksizin bir araya gelerek, Avukatlık Kanunu’nun 115/2 maddesine ve 117/3 ve 7 maddeleri kapsamında, Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklikleri görüşmek üzere olağanüstü genel kurul çağrısında bulunmalıdır. Yapılacak olan olağanüstü genel kurulda baroların bundan sonraki yol haritası belirlenmeli, çoklu baro sistemine geçecek şehirlerde nasıl bir politika izleneceği konuşulması gerekiyor.”



0 Yorum

Yorum Yaz