Filistinli genç işgal güçleriyle girdiği silahlı çatışmada şehit oldu

Nablus kentindeki Ra’s El-Ayn bölgesine baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında dün gece yarısından sonra yaşanan çatışmada 31 yaşındaki Cemil Muhammed El-Keyyal’ın şehit olduğu ve iki kişinin de yaralandığı bildirildi.

Filistinli genç işgal güçleriyle girdiği silahlı çatışmada şehit oldu
13 Ara 2021 12:02:57

Nablus’taki Kızılay İlk Yardım ve Acil Durumlar Müdürü Ahmed Cibril, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinli gencin başına isabet eden gerçek mermiyle şehit düştüğünü, diğer iki gencin de İsrail askerî cipinin çarpması sonucu yaralandıklarını söyledi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Ra’s El-Ayn bölgesi sakinlerinden Emir El-Hac isimli genci gözaltına aldığını belirtti.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı da yayınladığı bildiride, El-Keyyal’ın işgal güçleriyle girdiği silahlı çatışmada şehit olduğunu ifade etti.
 

Arap kılığına giren işgal askerlerinin Filistinli bir genci gözaltına almak için Nablus’un Ra’s El-Ayn bölgesine baskın düzenlediği ve işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışma çıktığı, bu sırada bir gencin vücudunun üst tarafından ağır yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, daha sonra da şehit olduğunun açıklandığı kaydedildi.
 

İşgal rejimi medyası, işgal güçlerinin gözaltına almak istediği gencin evine baskın düzenlediğini ve evde yapılan aramada Karlo marka bir silah ele geçirildiğini öne sürdü.
 

Yerel kaynaklar, Filistinli gencin işgal güçlerince şehit edilmesi dolayısıyla Nablus’ta yarın bir günlük genel grev yapılacağını bildirdi.
 

Etiketler:   Filistin işgal


0 Yorum

Yorum Yaz