Filistinliler Sabah Namazında Hz. İbrahim Camii’nde Buluştu

Binlerce Filistinli Müslümanın sabah namazını El-Halil’deki Hz. İbrahim Camii’nde kıldığı bildirildi.

Filistinliler Sabah Namazında Hz. İbrahim Camii’nde Buluştu
21 Ara 2019 13:14:34

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre El-Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii’nde dört haftadır düzenlenen topluca sabah namazı kılma etkinliğine katılan binlerce kişi dün sabah namazını Hz. İbrahim Camii’nde kıldı.


Hz. İbrahim Camii’nde her hafta Cuma günü sabah namazına katılma etkinliğinin Yahudi işgalcilerin ve işgal yönetiminin Yahudileştirme planlarına karşı camiyi koruma amacıyla başlatıldığı ifade edildi.


Filistinli aktivistler, Hz. İbrahim Camii’nin Müslümanlara ait olduğuna dikkat çekmek ve camiyi Siyonist İsrail’in emellerine karşı korumak için El-Halil’in ve Batı Şeria'nın tüm bölgelerinden her hafta Cuma sabahı gelerek sabah namazını Hz. İbrahim Camii’nde cemaatle kılma çağrısında bulunmuştu.


Dün etkinliğin dördüncü haftasında Hz. İbrahim Camii’nde kılınan sabah namazının ardından cemaatin yüksek sesle slogan attığı ve tekbir getirdiği bildirildi.

 

İşgal rejimi, El-Halil kentinin Eski Belde semtinde ve Hz. İbrahim Camii çevresinde Yahudi işgalini genişletmeyi planlarken, tarihi camiyi Yahudileştirme planları çerçevesinde Yahudi işgalciler de Hz. İbrahim Camii’ne sık sık kalabalık gruplar halinde baskın düzenliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz