Fitch'ten ürküten açıklama: Yüksek enflasyon kalıcı olacak

Dünyaca ünlü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel enflasyondaki hızlanmanın yaygın ve kalıcı olduğunu bildirdi.

Fitch'ten ürküten açıklama: Yüksek enflasyon kalıcı olacak
01 Mar 2022 10:56:13

Dünya genelinde olduğu gibi, Türkiye'de de artan enflasyonla ilgili ürküten açıklama geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel enflasyondaki hızlanmanın yaygın ve kalıcı olduğunu bildirdi

Fitch'ten yapılan açıklamada, enflasyonun birçok büyük ekonomide Kovid-19 salgını öncesindeki seviyelere ve enflasyon hedeflerine göre yüksek olduğu belirtildi.

Üretici fiyat enflasyonu oranlarının yükselmeye devam etmesiyle enflasyonun zirve yaptığı ve düşmeye başladığına dair verilerde henüz çok az işaret görüldüğü ifade edilen açıklamada, küresel enflasyondaki artışın yaygın ve kalıcı olduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Yüksek ve artan enflasyon, birçok büyük ekonomide ekonomik toparlanmanın kalıcı bir özelliği olmuş, para politikasının görünümünü değiştirmiş ve tahvil getirilerindeki son artışlara katkıda bulunmuştur" değerlendirmesine yer verildi.

Bilindiği gibi, TUİK'in son açıklamalarına göre, Türkiye'de yıllık oranlar inişe geçse bile aralık ayında 2022 yıllık enflasyonu yüzde 54'e yakın bir oranla yılı bitiriyor. Yani 2021'de yüzde 36 olan oran, 2022'de yüzde 54'e çıkmış oluyor.

Etiketler:   Fitch Enflasyon


0 Yorum

Yorum Yaz