FLO ve IKEA Mağazalarında 'Peçe' Düşmanlığı

FLO ve IKEA Mağazalarında 'Peçe' Düşmanlığı
27 Haz 2020 20:49:41

FLO ve IKEA mağazalarının Adana'daki şubelerinde yaşanan islamofobik olay sosyal medyada tepkilere sebep oldu. Korona virüsü bahane ederek peçeli kadınlara sözlü saldırıda bulunan firma çalışanları, peçe yerine maske kullanmak zorunda olduklarını söyledikleri müşterilerini işletmelerinden kovarak adeta "sağlık" kisvesi altında İslam düşmanlığı yaptı.

"Peçe değil maske takmak zorundasınız!"

Kendilerine yapılan muamelelere sosyal medyadan tepki gösteren Müslüman kadınlar, maske takma zorunluluğunu bahane edip kanunun arkasına sığınan din düşmanlarının eline fırsat geçtiğini belirterek şikayetlerini paylaştı.


Mağaza görevlilerine peçenin maskeden daha korunaklı olduğunu, bu şekilde kamu kurumlarına gittiklerinde herhangi bir problem yaşamadıklarını da bildirmelerine rağmen çalışanlar tarafından zorbalık gördüklerini söyleyen kadın müşteriler, kendilerine yapılan bu hareketi kabul etmediklerini ifade ederek adı geçen mağazalardan bir daha alışveriş yapmayacaklarını duyurdu. Ayrıca sosyal medya kullanıcıları tarafından, farklı mağazalarda da benzer durumların yaşandığı ifade edildi.

Sosyal medyada yükselen tepkilerin ardından IKEA Türkiye resmi Twitter hesabı, yaptığı paylaşımla; peçesi sebebiyle mağazaya alınmayan kadın müşterinin kendilerine ulaşmasını istedi. Konuyu inceleyip incelemeyecekleri ise merak konusu...



Yaşanan olaylara sosyal medya kullanıcıları ise şu şekilde tepki gösterdi;


Etiketler:   peçe FLO IKEA


1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Seyma celenk 29 Haz 2020 17:33:57

    Bende 6/28 i 20,30 siralarinsa istanbul kagithane sanayi mahallesindeki Flo magazasina girmek istedim ve pecemin steril olmadigi(pis) oldugu icin maske takmadan giremiyecegim karsiligini aldim ve bunun uzerini video cekip bunu yayinlacigimi soyledigimde (erkek)calisan tarfindan darp edilmek uzereyken diger calisanlar tarafindan kurtarildim muhafazakar bildigimiz Flo nun Allahin emri tesetturun bir parcasi olan peceyi (pis) gormesini kiniyorum ve biz 4 bayandik peceli olarak


Yorum Yaz