Furkan Gönüllüleri Hamburg'ta Temsilcilik Açtı

Almanya'da aktif olarak İslami hizmette bulunan Gençlik Eğitim ve Sosyal İşler Vakfı, temsilcilik açılışına bir yenisini daha ekledi.

Furkan Gönüllüleri Hamburg'ta Temsilcilik Açtı
18 Tem 2019 00:00:00

14 Temmuz'da Furkan Gönüllüleri tarafından Almanya'nın Hamburg şehrinde  Gençlik Eğitim ve Sosyal İşler Vakfı temsilcilik açılışı coşkulu bir kalabalıkla salavatlar ve tekbirler eşliğinde gerçekleştirildi.

Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreni Cenk Hocanın temsilcilik açılışına dair yaptığı, Allah'a, davasına ve tüm insanlığa hizmet etmenin şerefine değindiği konuşması ile devam etti.

Açılış konuşmasında, vakfın açılış amacına, neye ve kime hizmet edileceğine değinen Cenk Hoca,
"Almanya da yaklaşık 5.7 milyon insan depresyonda ve tedavi görmekte.Bir çok insan kumar oyun, alkol ve uyuşturucu bağımlısı. Demek ki teknoloji, bilim ve zenginlik insana huzur vermiyor. Huzur ancak İslamda. Efendimiz (sav) bir muallim olarak huzurlu bir toplumun nasıl oluşacağını öğretti. İslamı, bu kurumda anlatacağız ve toplum için faydalı hizmetler yapacağız. İnsan ancak Rabbinin yolunda olursa mutlu olur. Bu vakıf binası insanlara İslam dinini öğretmek ve topluma örnek olabilecek bir nesil yetiştirmek amacıyla açıldı." ifadelerini kullandı.


Büyük bir heyecanla devam eden açılış, Alparslan Kuytul Hoca, Ali Alagöz ve diğer tüm mazlumların kurtuluşuna dair yapılan dualarla sona erdi.

Açılan bu yeni temsilcilik binası ile beraber Almanya'da hayır faaliyetlerini daha da arttırmanın mutluluğunu yaşayan Furkan gönüllülerinin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar şu şekilde;

https://www.furkanhaber.net/asset/img/1/hamburg-acilis1.jpg




0 Yorum

Yorum Yaz