Furkan Gönüllüleri İle İlgili Kirli İftirada Yeni Deşifre!

Haber Motto'nun Furkan Gönüllüleri ile ilgili yapmış iftira dolu haberde kulladığı fotoğraf karelerinin aylar öncesine ait alakasız bir olaya ait olduğu belirlendi.

Furkan Gönüllüleri İle İlgili Kirli İftirada Yeni Deşifre!
04 Mar 2022 13:28:04

Furkan Hareketi Gönüllülerinin, 27 Şubat'ta Mersin Büyükşehir Belediyesinden izin alarak Belediyenin Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleştirmek istediği İslami konferans emniyet tarafından hukuksuzca engellenmişti. Miraç konulu etkinlik ve konfernasları engellenen gönüllüler, Mersin Ulu Camii önünde binlerce kişinin katılımıyla dev bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Olay üzerine Furkan Gönüllülerinin, "Soylu GörevdenAlınsın" etiketiyle  sosyal medyada yaptığı çalışmanın dünya ve Türkiye gündemine oturması üzerine tetikçi medyanına kalemşörleri harekete geçti. 

"Motto ve Ulak" internet sitelerinin başını çektiği kumpasçı medya yayınları, Furkan Hareketi Lideri Alparslan Hoca ve gönüllülere iftira dolu haberler servis etti. "Çamur at izi kalsın" taktiğiyle servis edilen haber metninde kullanılan fotoğraf karelerinin ise atıklatı iftirayla alakası olmayan bir olaydan alındığı anlaşıldı. 

Yaşanan olayların, Mersin Emniyeti'nin uyuşturucuyla "üst düzey mücadelesi"nin baltalanmak istendiğine yönelik çıkarıldığını aktaran kumpasçı medya siteleri, 15 Kasım 2021 yılında Liberya bandıralı gemide yakalanan muz konteynerlarındaki uyuşturucu operasyonunu, gönüllülerin olayıyla ahlaksızca ilişkilendirerek hem iftira atıkları hem delil bulamayıp aylar öncesine ait görüntüleri kullandıkları ortaya çıktı.



0 Yorum

Yorum Yaz