Furkan Gönüllüleri Mersin'de Neler Yaşadı?

Furkan Gönüllüleri, Mersin Emniyeti tarafından engellenen konferans sonrası Mersin Ulu Camii Meydanı'nda büyük bir kalabalıkla basın açıklaması gerçekleştirdi. İzinli konferansları engellenen Furkan Gönüllüleri bu süreçte neler yaşadı?

Furkan Gönüllüleri Mersin'de Neler Yaşadı?
27 Şub 2022 20:24:32

Furkan Gönüllüleri Engellenen İzinli Konferans Sürecinde Neler Yaşadı?

Furkan Hareketi Gönüllülerinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirmek istediği İslami konferans Mersin Emniyeti tarafından hukuksuzca engellendi.

Yapılan engelleme sonrası Mersin Ulu Camii Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştiren Furkan Gönüllüleri bu süreçte neler yaşadı? 

DUYURU ÇALIŞMALARI ENGELLENEN FURKAN GÖNÜLLÜLERİ GÖZALTINA ALINDI!

Miraç kandili vesilesiyle Mersin'de gerçekleştirilmek istenen konferansla ilgili duyuru çalışmaları engellenerek afiş ve brandaları kesildi. Bir grup Furkan Gönüllüsü 26 Şubat Cumartesi günü brandalar önünde nöbet tuttukları gerekçesiyle darp edilerek gözaltına alındı.

Mersin Emniyeti branda astıkları gerekçesiyle Furkan Gönüllülerini gözaltına alarak darp etti! Mersin Emniyeti branda astıkları gerekçesiyle Furkan Gönüllülerini gözaltına alarak darp etti!

Mersin'de Konferans Engellemeleri Devam Ediyor: Furkan Gönüllülerinin Konferans Afişleri Sökülüyor! Mersin'de Konferans Engellemeleri Devam Ediyor: Furkan Gönüllülerinin Konferans Afişleri Sökülüyor!

Mersin Emniyeti, duyuru çalışmalarının engellenmesi ile ilgili durumun kendileriyle alakalı olmadığını, salon iptalinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediyesince gerçekleştiğini öne sürdü.

Ancak öğrenilen bilgilere göre; CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve yetkililerinin salon iptali yapmadıkları ve belediyeye ait salon müdürünün, yukarıdan aldığı talimatla zor durumda bırakıldığı aktarıldı. 

Belediyeden gerekli izinleri alınan, valiliğe bildirimde bulunulan konferans Mersin Emniyeti tarafından bugün (27 Şubat Pazar) hukuksuzca engellendi.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait konferans salonu önünde birçok zırhlı araç ile yoğun güvenlik önlemi alan emniyet mensupları, Furkan Gönüllülerinin ve vatandaşların salona girmesine engel olarak binlerce kişiyi polis ablukası altında tuttu.

Konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, engellemenin yapıldığı salonun önüne gelerek emniyet yetkilileriyle müzakere gerçekleştirdi.

Alparslan Hoca, müzakere esnasında valiliğin engellemesine dair emniyet yetkililerinden yazılı belge istedi. Yetkililer, yazılı belge olmadığını, kendilerinin valilik adına konuştuklarını ve sözlü talimat aldıklarını belirtti.

Furkan Gönüllüsü binlerce kişi,  talimatla gelen engelleme kararına sloganlarla tepki göstererek Mersin Ulu Camii Meydanı'nda dev bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Öte yandan basın açıklamasına katılmak isteyen birçok kişinin yolunu emniyet güçleri tarafından kesildi.

Alparslan Hoca açıklama esnasında şu ifadelere yer verdi:

'Süleyman Soylu AKP'nin Altını Oyuyor!'

"Gerçekte kimlerin engellediğini mücadeleyle ortaya çıkarmış olduk. Talimatın nereden geldiğini ispat etmiş olduk. Demek ki mesele AKP veya CHP değil, mesele emniyetmiş. Emniyet ise Süleyman Soylu'ya bağlıdır.

Mersin Emniyetini şiddetle kınıyorum ona bu talimatı verdiğini zannettiğim Süleyman Soylu'yu da şiddetle kınıyorum!

Süleyman Soylu bu ülkede iç işleri bakanı olduğu sürece bu ülke polis devleti olur, AKP oy kaybetmeye devam eder. Süleyman Soylu AKP'nin altını oymaktadır. AKP'ye oy kaybettirmektedir ve öyle zannediyorum ki bunu bilerek isteyerek yapmaktadır.

Süleyman Soylu her gün emniyete kanunsuz talimatlar vermeden, günde 100 kişiyi tutuklamadığı zaman rahat uyuyamıyor.

Süleyman Soylu bu ülkede iç işleri bakanı olduğu sürece bırakın hukuk devleti olmayı, kanun devleti bile olamayız.

Bizim ölçümüz Kur'an ve sünnettir. Peygamberimiz terörist olmadı, saldırmadı ama itaat de etmedi biz de saldırmıyoruz ama itaat de etmiyoruz!

'CHP  Belediyesine Teşekkür Ediyorum...'

CHP belediyesi erkekçe bir duruş gösterdiğine şahit oluyoruz, kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim CHP'li olmadığımızı herkes bilir; CHP'de biliyor ama burada mesele insan haklarıdır! O yüzden müsaade ettiler.

CHP belediyesi izin veriyor denilmemesi için zabıtaya baskı yaparak afişlerimizi toplatmaya çalıştılar. Belediye,  zabıtalarını toplayarak emniyetin emrinde olmadıklarını söyleyerek afişleri toplamamalarını söylediler."



0 Yorum

Yorum Yaz