Furkan Gönüllülerinden Adana Valiliğinin Skandal Kararına Kınama!

Öğrenci evi olduğu mahkeme tarafından kanıtlanan evlerin Adana Valiliği tarafından bir kez daha kapatılacağını öğrenen Furkan Gönüllüleri kınama metni yayınladı.

Furkan Gönüllülerinden Adana Valiliğinin Skandal Kararına Kınama!
14 Mayıs 2020 21:04:18

Furkan Vakfına yönelik başlatılan operasyon sonrası Furkan Gönüllüsü öğrencilerin evleri de vakfa ait kaçak yurt olduğu iddiası ile mühürlenmiş ve haftalarca sokakta kalan öğrenciler mağduriyet yaşamıştı. Furkan Vakfına atanan kayyumun itirazı ile mahkeme, öğrencilere ait olduğu kanıtlanan evleri yeniden açtı.

Furkan Gönüllülerinin Ramazan ayı ve Cuma Namazı ile ilgili çalışmalarının olduğu şu günlerde Adana Valiliğinin tekrardan evleri mühürleyeceğini açıklaması ise gönüllülere yönelik bir tehdit olarak algılandı.

Öğrenci evlerinin yeniden mühürlenmesi ile ilgili Furkan Gönüllülerinin hazırladığı kınama metni ise şöyle:

İki yıl önce Adana’da öğrencilerin kiraladığı meskenler Furkan Vakfına ait kaçak yurt olduğu iddiası ile mühürlenmiş ve öğrenciler sınav haftalarında sokağa atılmıştı. Yapılan itiraz sonucu açılan mahkeme, evlerin mesken olduğunu tespit ederek tekrardan açılmasına karar vermiş ve sokakta kalan öğrenciler günler sonra tekrardan evlerine girebilmişti.

Kısa bir süre önce Adana Valiliği MEB’in “Öğrencilere ait meskendir.” Raporuna ve Adana Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği Mührün bozulması kararına rağmen tekrardan öğrenci evlerini mühürleyeceğini açıkladı. Tüm bu rapor ve kararlara rağmen Adana Valiliğinin aldığı skandal mühürleme kararını kınıyor, öğrencilerin evlerine dokunulmamasını talep ediyoruz.




0 Yorum

Yorum Yaz