• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması: Mazluma Kimliği Sorulmaz, Zalime Sessiz Kalınmaz!

Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması: Mazluma Kimliği Sorulmaz, Zalime Sessiz Kalınmaz!

Furkan gönüllüleri, artan zulme karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla mutat olarak gerçekleştirdikleri Pazar etkinliklerine bu hafta da devam ettiler.

Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması: Mazluma Kimliği Sorulmaz, Zalime Sessiz Kalınmaz!
27 Eki 2019 12:39:58

Furkan Gönüllüleri her pazar olduğu gibi bu pazar da Alparslan hoca ile aynı saatte kitap okuyarak hocaya desteklerini dile getirdi.

Gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği sonrası Atatürk Parkında "Mazluma kimliği sorulmaz, Zalime Sessiz Kalınmaz!" konulu basın açıklaması gerçekleştiren gönüllüler, Alparslan Hoca'nın tutukluluğundan, zindanda bulunan bebeklere, KHK ile yargılananlardan, harbiyeli öğrencilere, cumartesi annelerine kadar zulme uğrayan her kesim için adalet talep ettiler.

Alparslan Hocaya ve masum insanlara yapılan zulümlerin hatırlatıldığı açıklamada; “Hiçbir şekilde zulme ve haksızlıklara sessiz kalmayacağız! Mazlumları sahipsiz bırakmayacağız!” mesajını verdiler.

Hemen her gün farklı bir eylemle meydanlara inen Furkan Gönüllüleri daha önce yapmış oldukları "Doğ Adalet" isimli etkinlikleriyle yetkililere seslenmiş, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini talep etmişti.

Basın açıklamasının tam metni şöyle;

Bismillahirrahmanirrahim. Kıymetli Kardeşlerim ve Değerli Katılımcılar… Bugün 27 Ekim 2019 Pazar

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğun 625. Günü… Furkan Gönüllüleri olarak ülkemizde çeşitli kesimlerin uğradığı zulüm ve adaletsizlikleri gündeme getirmek için bir kez daha Atatürk Parkında toplanmış bulunuyoruz.

Allah’ın hakkına göz dikenler, tüm zamanlarda Allah’ın kullarının da haklarını gasp ederek zâlimleşmiş ve diktatörleşmişlerdir. Yanlış fikir ve ideolojileriyle toplumlara hükmetme, bunlara karşı çıkanlara da zulmetme yetkisini ve cesaretini kendilerinde bulmuşlardır. Zalimler bununla da kalmamış, zulümleri dile getiren; mazlumun yanında yer alanların da sesini kısmaya çalışmışlardır.

Ülkemizde de ne yazık ki zulüm her geçen gün artmakta ve toplumun her kesimi bu durumdan ciddi bir şekilde etkilenmektedir. Tüm bu olumsuzluklar karşısında, mazlumun sesi olmak gerekmektedir. Çünkü bu zulümleri yapanların asıl amacı toplumun sindirilmesi ve her ne yaparlarsa yapsınlar kimsenin ses çıkarmamasıdır.

Furkan Gönüllüleri olarak, “Mazluma kimliği sorulmaz” düsturuyla bütün mazlumların sesi olmaya çalıştık. Mazlumların umudu olup onların haklarını savunmak için gayret ettik. Mazlumun yanında saf tuttuk, zalime boyun eğmedik. Bizler bu şuuru öncelikle Rabbimizden ve Peygamber Efendimizden ardından Kıymetli Alim Alparslan Kuytul Hocaefendi’den öğrendik. Muhterem Hocamız herkesin sustuğu ve susturulduğu bir zamanda mazlumların sesi ve mağdurların hamisi olduğu için 21 aydır zindanda tutuluyor. O, her şeye rağmen yaşanan adaletsizlikleri sürekli gündemde tuttu. Kimliğine bakmadan bütün mazlumlara umut olmaya çalıştı. İftiralara aldırmadan zalimlere karşı mazlumların savunucusu oldu. Hakkı söylemenin, mazlumun yanında yer almanın bedelini şu anda zindanda ödemeye devam ediyor.

Mazlumların Sesi Olmak İçin Yetkililere Sormak istiyoruz:

·        864 bebek neden zindanda?

·        28 Şubat Mağdurlarına özgülük ne zaman gelecek?

·        Cumartesi anneleri ne zaman adalete kavuşacak?

·        Harbiyeli masum öğrenciler neden müebbet aldılar?

·        Hasta ve hamile kadınlar neden hâlâ zindanlarda tutuluyor!

·        KHK’lılar için adil yargılama neden gerçekleşmiyor?

·        Alparslan Kuytul Hocaefendi neden tutuklu?

·        Neden fikirler hapsediliyor?

Ülkemizde adalet gerçekleşene kadar ne mazlumların sayısı ne de bu sorular bitecek…

Değerli Katılımcılar! Ülkemizde ve dünyada zulüm ve haksızlıklar yaşanırken, adalet yerle bir edilerek binlerce masum hukuksuzluğa mahkûm edilirken, ölümcül sessizliği bozmak ve tüm mazlumlar adına her platformda özgürlük mücadelemizi yapmak zorundayız. 

İşte Bu Yüzden Furkan Gönüllüleri Olarak:

·        Hiçbir şekilde zulme ve haksızlıklara sessiz kalmayacağız! Mazlumları sahipsiz bırakmayacağız!

·        Yaşın yanında kuruyu da yakmayı amaçlayan zalimlerin zulmüne gücümüz yettiği kadar engel olacağız. Engel olamasak da yaptıkları zulümleri her yerde anlatıp mazlumların sesi olmaya çalışacağız…

·        625 gündür tutuklu olan Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye ve tüm mazlumlara ÖZGÜRLÜK istemeye, zulme karşı meydanlarda pasif eylemlerle mücadele etmeye devam edeceğiz.

·        Çağın problemlerine Tevhidle ışık tutarak tüm peygamberler gibi adaleti dimdik ayakta tutmaya azmedeceğiz! İslam’ın ve Müslümanların izzet ve onurunu korumaya gayret edeceğiz. Sonuna kadar “Tevhid, Adalet, Hürriyet, Medeniyet” demeye devam edeceğiz…

Allah Azze ve Celle zalimin karşısında onurlu bir mücadele veren, mazlumun kimliğine bakmadan hepsinin yanında olanların yardımcısı, koruyucusu olsun.








0 Yorum

Yorum Yaz