Furkan Gönüllülerinden Ertelenen Vakıf Davası İle İlgili Basın Açıklaması

Furkan Gönüllüleri, 3 yıldır kayyum yönetiminde olan vakfın bugün görülen 8’inci duruşması ardından İnönün Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllülerinden Ertelenen Vakıf Davası İle İlgili Basın Açıklaması
19 Oca 2021 13:36:58

Furkan Gönüllüleri, 3 yıldır kayyum yönetiminde olan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın devam eden kapatma davasının Adana 1’inci Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmasının 8’inci kez ertelenmesinin ardından İnönü Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Sürekli ertelenen mahkemelerle sürdürülen yargı zulmüne açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla tepki gösteren katılımcılar, yapılan hukuk garabetinin bir an önce sonlandırılmasını talep etti.

Gerçekleştirilen basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Değerli Katılımcılar; Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının gayesi Allah rızası, hedefi İslam Medeniyetidir. Ayrıca Vakfımız, hakiki imaönetiminde olanna ulaşmış, ibadete düşkün, ahlak sahibi ve Allah Azze ve Celle’nin yeryüzünde hâkimiyeti için meşru yollarla mücadele eden, hayırlı işlerde toplumuna öncülük yapacak öncü bir nesil yetiştirmeyi hedeflemiştir.

Vakfımız, kurulduğu günden beri İslami konferanslar, hayır kermesleri, onlarca öğrenciye burs, ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye yardım; kardeş aile projeleri, SODES Projesi kapsamında toplumun dezavantajlı gruplarına eğitim desteği; tefsir, siyer, hadis gibi ilmî dersler, gençlere yönelik etkinlik ve seminerler, yaz programları, kardeşlik geceleri, toplumda artan boşanmaları azaltmak için aile eğitim seminerleri, kişisel gelişim programları gibi birçok hayırlı faaliyete imza atmıştır.

Kıymetli Kardeşlerim; Furkan Vakfı’nın Allah rızasını gözeterek topluma yararlı çalışmaları 25 sene boyunca halkımızın teveccühüyle karşılanmıştır. Bu haklı teveccühten rahatsız olan bazı karanlık güçler tarafından vakfımızın faaliyetleri özellikle 2014 yılında engellenmeye başlanmış, konferanslarımız iptal edilmiş, birçok faaliyetimiz kısıtlanmıştır.  İlerleyen zamanda ise Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendinin videolarını kırparak anlamını değiştirmek suretiyle toplumda yanlış bir algı oluşturmak istenmiştir. Malumunuz olduğu üzere 30 Ocak 2018 tarihinde de yapılan bir operasyonla da Alparslan Hoca akıllara zarar bir iddianame ile haksız bir şekilde tutuklanmış, vakfımıza kayyum atanarak kapısına kilit vurulmuştur.

Kıymetli Katılımcılar, hayır ve yardım bekleyen yüzlerce insan boynu bükük kalmıştır. İslam’ı öğrenmek için bu kapıdan içeri girenler kapının dışında bırakılmış, vakfın faaliyetlerinden istifade eden birçok insan mağdur edilmiştir. Temelleri takva üzere atılmış bir binayı, içinde samimiyetle ibadet edilen bir mescidi, düşkünlerin, fakirlerin imdadına yetişen bir yardım kuruluşunu bütün bu hayırlardan men etmenin Allah katında vebali elbette çok büyüktür! Hayra engel olanlar Allah’a bunun hesabını veremeyeceklerdir.

İşte o mahkemenin duruşmaları hala devam etmektedir.

Kıymetli Kardeşlerim, Alparslan Hocamız Bolu F tipi cezaevinde 22 ay kalmasının ardından tahliye olmuş, tutuklu bulunduğu sürede suçlandığı her iki davadan da ilk duruşmada tahliye almış ve terör propagandası yapmak suçlamasından ise BERAAT etmiştir.

Buna rağmen Furkan Vakfına ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye yönelik 2014 yılında başlayan engelleme ve karalama kampanyaları bugün de aynı hızla devam etmektedir. 30 Ocak Operasyonunu gizlilik ihlalini hiçe sayarak yalan yanlış haberlerle yayınlayan medya, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tahliye ve beraat kararına yönelik hiçbir haber yayınlamamıştır. Oysaki bu medya kuruluşları Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı aleyhine olan haberleri, haberlerin doğruluğunu araştırmadan yayınlamaktan asla imtina etmemektedirler.

Furkan'a Kumpas Girişimi!

Kıymetli katılımcılar! Burada bu vesile ile Vakfımız ve Alparslan Hocamızla ilgili olarak en son yaşanan kumpas girişiminden de bahsetmek istiyoruz.

17 Ocak 2021 tarihinde Ankara Mamak’ta bazı kişi ya da kişilerce dağıtıldığı iddia edilen bir bildiri gündeme geldi. Bildiride şeriat istemi olduğu ve bir takım selefi fikirleri barındırdığı görüldü. Olayın akşamında ise bu tuzak bildiri, Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi ilişkilendirilmek istenmiştir. Ve sanki bir yerden düğmeye basılmışçasına yandaş haber siteleri ve bazı sosyal mecralar, bu asılsız haberi “o bildiride Furkan Vakfı izi” diyerek yayma gayretine girişmiştir. Bildiride adı geçen kişinin Furkan vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi ile yakından uzaktan alakası yoktur.

Karanlık bir takım ellerin yine kirli emeller peşinde olduğu ve bizi zan altında bırakmaya veya yeni bir operasyon daha yaptırmaya çalıştıkları ortadadır. Bazı haber sitelerinin de konuyu araştırmadan mal bulmuş mağribi gibi bu asılsız haberin üzerine atladıkları görülmektedir. Bu da karanlık bir yerden düğmeye basıldığının açık göstergesi olmuştur.

Kapılara bırakılan söz konusu bildiride Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin bir konuşmasına ait video isminin olduğu iddia edilmektedir. Bildiriye böyle bir konuşma ismi eklenmiş olsa bile sözü geçen konuşma ile bildirinin konusunun hiçbir alakası yoktur. Sadece bizimle bağlantı kurulmasını sağlamak için bu video isminin kullanıldığı açıktır. Gerek bildirinin altında adı geçen F. S isimli şahsın ve gerekse BU TUZAK BİLDİRİNİN ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ, FURKAN VAKFI, TV FURKAN VE FURKAN GÖNÜLLÜLERİ İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR.

Her zamanki gibi yine bir tuzak kurmak istediler ancak Allah’ın yardımı ve Furkan gönüllülerinin gayreti ile Allah tuzaklarını boşa çıkardı.

Bu ve benzeri iftiralarla Furkan Vakfı’nın ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sürekli olarak toplumda bir algı oluşturmak isteyen karanlık güçlerin odağı haline geldiğinin farkındayız. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki Allah (cc) daha önce atılı iftiralardan Hocamızı, vakfımızı ve Furkan gönüllülerini nasıl temize çıkardıysa bundan sonraki iftira girişimlerinde de yine aynı şekilde yardımını gönderecek ve bu kumpaslardan alnımızın akı ile çıkacağız inşallah.

Mahkeme 8. Kez Ertelendi!

Değerli Halkımız, Furkan Vakfının kapatılmasıyla ilgili bugün görülen duruşmada, mahkemenin 8 Nisan tarihine ertelenmesine karar verilmiştir. Vakfımız 30 Ocak 2018 tarihinden beri kapalı olsa da Allah’a ve topluma hayırlı hizmetlerin sadece vakıf binasıyla sınırlı olmadığını biliyoruz. Bizler bir Müslüman olarak Allah’ın emri olan davet vazifesini yapmaya devam edeceğiz. Zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye, el uzatanın elinden tutmaya devam edeceğiz.

Müslümanlara, fikir insanlarına ve Furkan Vakfına yapılan haksızlıkları dile getirmeye devam edeceğiz.

Kardeşliğin, barışın, huzurun, Tevhidin, Adaletin, Hürriyetin olduğu İslam Medeniyetini inşa etme yolunda gayret etmeye devam edeceğiz.

Tevhid gerçeğini haykırmaya ve “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı” demeye devam edeceğiz.

Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.”



0 Yorum

Yorum Yaz