Furkan Gönüllülerinden Gaziantep Emniyetinin Basın Bülteni Hakkında Açıklama!

Polisin Furkan gönüllülerine karşı orantısız ve ağır müdahalesi sonrası emniyetten yapılan basın açıklamasına Furkan Gönüllüleri resmi internet sitelerinden cevap verdi.

Furkan Gönüllülerinden Gaziantep Emniyetinin Basın Bülteni Hakkında Açıklama!
04 Kas 2019 12:38:43

Gaziantep'te bulunan Furkan gönüllüleri, "Kağıthane'de yıkılan Kur'an kursu ve Müslümanların sessizliği" konulu basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Yasal haklarını kullanan gönüllüler, polisin acımasız müdahalesine maruz kaldı. Yaşanan vahim hadisenin ardından Gaziantep Emniyetinden yapılan açıklama pes dedirtti. Emniyetin hukukla bağdaşmayan açıklamasında Furkan gönüllülerine ağır ithamların yer aldığı görüldü.

Furkan Gönüllüleri resmi internet sitelerinde Gaziantep Emniyetinin yayınladığı Basın Açıklamasına cevap olarak, “Gaziantep Emniyeti tarafından gerçeği yansıtmayan bir basın açıklamasıyla örtbas edilmeye çalışılmıştır. Söz konusu açıklamada yer alan ifadeler, gerçeği yansıtmadığı gibi hakaret sayılabilecek içeriktedir” ifadelerini kullandı

Yapılan açıklama şu şekilde;

Kağıthane Belediyesi tarafından yıkılan yurt binası ve ülkede yaşanan bir çok haksızlığa hukuksuzluğa sessiz kalan Müslümanlarla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen Gaziantepli Furkan Gönüllüleri, Gaziantep Emniyetinin orantısız ve acımasız müdahalesine maruz kalmıştır. Yapılan hukuksuz müdahale büyük tepkiler alınca, bu hukuksuz müdahaleyi meşrulaştırmak isteyen emniyet, daha büyük bir hukuksuzluğa sebebiyet verecek bir basın bildirisi yayınlamıştır.

Gaziantep’de Furkan gönüllülerinin maruz kaldığı acımasız saldırı, Gaziantep Emniyeti tarafından gerçeği yansıtmayan bir basın açıklamasıyla örtbas edilmeye çalışılmıştır.

Söz konusu açıklamada yer alan ifadeler, gerçeği yansıtmadığı gibi hakaret sayılabilecek içeriktedir.

Furkan gönüllüleri için ‘dini isitismar eden bir oluşum’ diyerek bahseden emniyet, bir yargı kuruluşuymuş gibi kesin bir kanaatle bu ifadeyi kullanmakta ve herhangi bir delile dayanmadan iftira atmaktadır. Gaziantep Emniyeti verdiği basın bildirisinde, hukuk devletinin temel ilkelerinden olan masumiyet karinesini resmi bir açıklamayla ihlal etmiştir. Alparslan Kuytul Hocaefendi, hakkında kesinleşmiş bir suç olmadığı halde, yargılama makamında olmayan polisler tarafından din istismarcısı olmakla itham edilmiştir.

Gaziantep Emniyeti tarafından yapılan bu açıklamada, Furkan Gönüllülerinin yapmak istediği basın açıklamasından yasa dışı bir eylem olarak bahsedilmiştir. Oysa 2911 sayılı kanunun 3.Maddesi ‘herkesin önceden izin almaksızın, silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğu’ hükmünü içermektedir.

Buna binaen, Furkan Gönüllüleri barışçıl bir şekilde adalet talep etmek üzere basın açıklaması yapmak istemiştir. Gaziantep Emniyet güçleri ise basın açıklaması yapmak isteyenlerin güvenliğini sağlamak yerine orantısız güç kullanarak çocukların yer aldığı bir topluluğa acımasızca saldırmıştır. Bu sebeple emniyet güçleri hem görevlerini terk etmiş hem de yaptığı basın açıklamasıyla masum bir insan hakkında kesin hüküm vererek görevini kötüye kullanmıştır.

Gaziantep Emniyetinin yayınladığı basın açıklamasında yer alan ifadelere dayanarak şunu sormak istiyoruz: ‘Emniyetin referansı hukuk mu yoksa birtakım varsayımlar mı?’

‘Devletin resmi kurumu yetkisini aşarak hukuk önünde masum olan bir kişi hakkında hüküm verebiliyorsa yargılama yapmanın ne manası var?’

Yapılan basın açıklaması, hukuksuz bir müdahaleyi meşrulaştırma çabasından başka bir şey değildir. Müdahale ne kadar hukuksuzsa müdahaleyi meşrulaştırma çabası taşıyan bu açıklamada o kadar hukuksuzdur.

Yaptıkları hizmet ve faaliyetlerle, İslam medeniyetine ulaşmayı hedefleyen Furkan gönüllüleri, yıllardan bu yana dine hizmet etmiş, toplumun ıslahına katkıda bulunmuştur. Alparslan Kuytul Hocaefendinin haksız tutukluluğundan bu yana da gerçekleştirilen tüm eylemlerde yasal sınır aşılmamış, herhangi bir taşkınlıkta bulunulmamıştır.

Furkan Gönüllülerinin topluma yararlı hizmetler sunduğunu ve geçmişte bazı kurumlardan takdir ve övgüler aldığı bilinmektedir. Toplantı ve eylemlerin sorunsuz bir şekilde yapıldığını emniyet güçleri de çok iyi bilmektedir. Ancak mevzu haklıdan yana olmak ve haksızlığı gün yüzüne çıkarmak olunca, her yerde baskıya maruz kalan Furkan Gönüllerinin ifade özgürlüğü kısıtlanmaktadır. Şahsımıza ve onurumuza yapılan saldırıları ve gerçeği yansıtmayan basın açıklamasını bir kez daha kınıyor ve varsayımları referans alarak masumiyet karinesini ve lekelenmeme hakkını ihlal eden bu kişiler hakkında derhal soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz.

Furkan Gönüllüleri

Söz konusu açıklama şu şekilde;

Resim



0 Yorum

Yorum Yaz