Furkan Gönüllülerinden Hukuksuzluklara Karşı Adalet Yürüyüşü ve Basın Açıklaması!

Furkan Gönüllüleri, Alparslan Hoca ve 37 Furkan Gönüllüsünün yargılandığı "Suç" dosyasının 11'inci kez ertelenmesi üzerine "Adalet yürüyüşü" ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklaması esnasında tutuklu yargılanan 7 Furkan Gönüllüsü için de özgürlük talebinde bulunuldu.

Furkan Gönüllülerinden Hukuksuzluklara Karşı Adalet Yürüyüşü ve Basın Açıklaması!
06 Oca 2022 17:58:53

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca ve 37 Furkan Gönüllüsünün Bugün (6 Ocak) Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "Suç" dosyası 11'inci kez ertelendi. 

"Dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla açılan dava sonrası "Adalet ve Özgürlük" eylemleri  gerçekleştiren Furkan Gönüllüleri İnönü Parkında basın açıklaması yaptı. Açıklamada haksız şekilde tutuklu bulunan 7 Furkan Gönüllüsü de unutulmadı. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bugün 6 Ocak 2022. 30 Ocak 2018 operasyonu sonrası kayyum atanan Furkan Vakfına ilişkin Suç Örgütü Kurmak ve Nitelikli Dolandırıcılık iddiası ile açılan davanın 11.duruşması bugün Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşti.

Furkan Gönüllüleri olarak bir kez daha yaşanılan haksızlıkları ve baskıları kamuoyu ile paylaşmak ve 30 Ocak operasyonu ile ilgili gerçekleşen mahkeme hakkında bilgilendirme yapmak üzere İnönü parkında toplanmış bulunmaktayız.

2014 yılından beri derin güçlerin Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan gönüllülerine yönelik kurduğu hain kumpaslar dozunu artırarak devam etmektedir. Bu süreçte yapılan engellemelere ve zulümlere değinecek olursak;

Bildiğiniz üzere Alpaslan Kuytul Hocaefendi ve bazı kardeşlerimiz 30 Ocak 2018 tarihinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. 8 Şubat 2018’de Sulh Ceza Hâkimliğine tutuklanma talebiyle sevk edilmişlerdi.  Sulh Ceza Hâkimliğinde, 4 terör örgütüne birden üye olmakla suçlandılar ve Alparslan Kuytul Hocaefendi, dört arkadaşımızla beraber haksız bir şekilde tutuklandı. Bu akıl almaz iddia tutmayınca dava, “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” ile “Suç Örgütü Kurmak ve Nitelikli Dolandırıcılık” iddialarıyla ikiye ayrıldı.

Vakfımıza kayyum atandı ve Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi ve dava arkadaşlarının nice emek ve fedakârlıklarla öncülüğünü yaptığı hayır kurumumuzun kapısına kilit vuruldu. Ardından o dönemde çıkan son KHK ile çeşitli il ve ilçelerde adı Furkan olan dernek, temsilcilikler ve internet siteleri kapatıldı. Bu da yetmezmiş gibi Furkan Vakfının sohbetlerine katılan öğrencilerin kendi imkânlarıyla kaldıkları öğrenci evleri ve bazı ailelerin evleri Furkan Vakfına ait kaçak yurt kapsamında değerlendirilerek mühürlendi. Öğrenci ve aileler sokağa atılarak mağdur edildi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, tutuklanmasının ardından 9 ay sonra görülen ilk duruşmada tahliye edilmiş olmasına rağmen talimatla verilen bir kararla yeniden tutuklanmış ve zulmen 22 ay tutuklu kalmıştır.

Asılsız iddialarla uzatılan ve ortada suç teşkil edecek hiçbir unsur bulunmamasına rağmen 3 yılı aşkın süredir ertelemelerle devam eden dava bir kez daha uzatıldı. Bugün Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 11. duruşması görülen ve toplamda 44 Furkan Gönüllüsünün yargılandığı dava 19 Nisan tarihine ertelendi. Siyasi olduğu apaçık olan, hukuki açıdan çelişkilerle dolu bir iddianamenin; niyet okuma, varsayımlar, asılsız raporlar üzerinden yeni suçlar üretilmeye çalışıldığına bütün kamuoyu / Türkiye şahittir.Yaşanan tüm bu hukuksuzlukları şiddetle kınıyor ve Furkan Gönüllülerine yapılan zulmün bir an önce son bulmasını istiyoruz. Terör örgütü iddiası nasıl çöktüyse ve o davadan berat ettiysek suç örgütü iddiası da çökecek ve bu dava da beratla sonuçlanacak inşallah. Bizler daima Allah’a dayandık ve güvendik. Allah Azze ve Celle müminlerin yardımcısıdır.



0 Yorum

Yorum Yaz