Furkan Gönüllülerinden İnönü Parkında Basın Açıklaması

Haksızlıklara karşı başlatılan yürüyüşler sebebiyle 9 kişinin yargılandığı mahkemeden çıkan beraat kararı sonrası Furkan Gönüllüleri Adana Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllülerinden İnönü Parkında Basın Açıklaması
02 Tem 2020 14:01:19

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşma sonrası 9 sanığa verilen karar sevindirirken 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 21 kişinin duruşmasının ileri bir tarihe ertelenmesi kınandı. Gönüllülerin gerçekleştirdiği açıklamanın zaman zaman polis anonslarıyla kesildiği görüldü.

Yapılan basın açıklaması şu şekilde;

Bugün 2 Temmuz 2020 Perşembe. Furkan gönüllüleri olarak az önce gerçekleşen 2 mahkeme hakkında kısa bilgilendirme yapmak üzere İnönü parkında toplanmış bulunmaktayız. 9 kişinin yargılandığı 2. Asliye Ceza mahkemesindeki duruşma 9 kişinin beraatıyla sonuçlandı. 11. Asliye Ceza mahkemesindeki duruşma ise 17 Kasım 2020 tarihine ertelendi

Kıymetli katılımcılar! Malumunuz olduğu üzere 30 Ocak 2018 de şafak baskını ile gözaltına alınıp 10 gün sonra yargısız infazla tutuklanan Alparslan Kuytul Hocaefendi 2 yıla yakın bir süre Bolu F Tipi Cezaevinde tutuldu. Tutuklu yargılandığı her iki davadan da tahliye almasına rağmen siyaseten tutuklanmasına tüm Türkiye şahit oldu.

Bizler Furkan Gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebeleri ve sevenleri olarak en baştan beri onu yalnız bırakmadık. Bu süreçte Alparslan Hocaya sahip çıkıp yalnız bırakmadığımızı gösterme ve bu zulmü unutturmama adına çeşitli pasif eylemlerin yanı sıra özgürlük yürüyüşleri, basın açıklamalar ve adalet bekleyişleri yaptık.

Bunun neticesinde hakkımızda onlarca dava açıldı ve hukuksuz birçok uygulamaya maruz kaldık. Az önce de bunlardan ikisi olan basın açıklaması ve yürüyüş Mahkemeleri gerçekleşti. 2. Asliye ceza mahkemesinden aldığımız beraat kararı ve almış olduğumuz diğer beraatlar, meşru eylemlerimizdeki haklılığımızı ve basın açıklaması yapmanın yasal bir hak olduğunu bir kez daha izhar etmiş oldu.

Hocamıza destek olmaktan vazgeçmediğimiz için sürekli olarak sindirmeye yönelik olaylarla karşı karşıya kaldığımızı huzurunuzda bir kez yinelemek istiyor ve bu olaylardan birkaçına değinmek istiyoruz:

    Alparslan Kuytul Hoca’nın Yüzlerce Sevenine Para Cezası Kesildi!

Yüzlerce kardeşimize toplamda yüz binlerce liraya ulaşan para cezası kesildi.

Valilik tarafından Furkan Gönüllülerine getirilen yasak nedeniyle kaldırımda bekleyen, kafede oturup çay içen, yoldan geçen hatta bir araya gelen 3 kişiye bile Furkan Gönüllüsü olması sebebiyle 320’şer lira para cezası kesildi.

   Muhterem Hocamızın Yüzlerce Seveni Emniyete İfadeye Çağrıldı!

 Hocamıza özgürlük talebinde bulunmak amacıyla yürüyen yüzlerce kardeşimiz Adana Emniyeti tarafından ifade vermeye çağrıldı. “Sindirme operasyonu” olduğunu düşündüğümüz bu çağırılmalara yüzlerce kardeşimiz maruz kalmıştır.

Furkan Gönüllülerinin başlattığı bu meşru mücadele Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin şahsında başlatılmış olsa da aslında bütün mazlumların kurtuluşu, İslam’ın ve Müslümanların muhafazası adına verilen bir mücadeledir. Alparslan Hoca, İslam’ı yaşayan ve anlatan bir alimdir. Korkusuzca yapmış olduğu bütün konuşmaları, İslam’ı, Müslümanları ve vatanını korumak içindir.

Furkan Gönüllüleri Olarak; Zulme, baskıya karşı durmaya, kim olursa olsun mazluma sahip çıkmaya ve her fırsatta İslam dininin en temel hakikati olan Tevhid gerçeğini ve adaleti anlatmaya devam edeceğiz.

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.



HABER VİDEOSU:




1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ÖZGÜR ERTUL 10 Tem 2020 16:27:06

    VE ALEYKÜM SELAM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATÜH , MUVAHHİD VE MÜCAHİT KARDEŞLERİM !..


Yorum Yaz