Furkan Gönüllülerinden Orantısız Müdahaleye Tepki!

İstanbul’da depreme dayanıksız olduğu iddia edilen öğrenci yurdunun yıkılmasına tepki göstermek için basın açıklaması gerçekleştiren Gaziantepli Furkan Gönüllüleri polisin orantısız müdahalesi ile karşılaştı. Adana’da bulunan Furkan Gönüllüleri ise kadın, çocuk demeden biber gazı ve joblarla yapılan müdahaleyi kınayan bir açıklama gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllülerinden Orantısız Müdahaleye Tepki!
03 Kas 2019 15:56:13

İstanbul’da öğrencilerin ikamet ettiği Kuran kursunun sabah 04.00’te polis zoru ile boşaltılıp yıkılmasına tepki göstermek isteyen Furkan Gönüllüleri polisin sert müdahalesine maruz kaldı.

Kolluk kuvvetleri, birçok kadın ve çocuğun da katıldığı yasal basın açıklamasını hiçbir mukavemet olmamasına rağmen biber gazı, jop ve tekme tokatlarla dağıtmaya çalıştı.

Eş zamanlı olarak Adana’da da yıkılan kuran kursu için basın açıklamasında bulunan Furkan Gönüllüleri Gaziantep’teki Gönüllülere yapılan zulmü şu ifadelerle kınadı:

“Oradaki Furkan gönüllüsü olan bayan erkek tüm kardeşlerimize yapılan muameleyi Adana’daki Furkan Gönüllüleri olarak bizler kendimize yapılmış sayıyoruz. Bu çirkin muameleyi, keyfi uygulamayı, verilen güç yetkisinin sınırlarını aşarak yapılan darp girişimini şiddetle kınıyoruz."




0 Yorum

Yorum Yaz